Οι θέσεις της Πράσινης Πόλης στο δημοτικό συμβούλιο
Παρόντες και οι τρεις σύμβουλοι της Πράσινης Πόλης στο δημοτικό συμβούλιο, με σημαντικότερα θέματα η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος και των δημοτικών τελών.
Στα θέματα προ ημερησίας διατάξεως που έβαλε ο Δήμαρχος ψηφίσαμε θετικά.
Πρώτον των κατοίκων της περιοχής Καμαρέτας Χιλιομοδίου όπου ο ΑΔΜΗΕ προχωρά σε αναβάθμιση της γραμμής ρεύματος, αγνοώντας και ταυτόχρονα υποβιβάζοντας τις ιδιοκτησίες και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Τονίσαμε επίσης πως η πάγια θέση μας είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων και όχι η μεταφορά τους στην περιοχή του δάσους και η υποτίμηση αυτού με τα γνωστά προβλήματα που δημιουργούνται.
Θετικά επίσης ψηφίσαμε την διόρθωση για την υδροδότηση από τον ΑΟΣΑΚ, όπου εκ παραδρομής ο Κάτω Άσσος ήταν εκτός, για να δοθεί και στη συγκεκριμένη περιοχή νερό για 7 ημέρες, όπως και στα άλλα χωριά.
Στη συνέχεια ζητήσαμε να συζητηθεί τόσο η εκτόπιση της δανειστικής βιβλιοθήκης από το Πνευματικό Κέντρου Εξαμιλίων όσο και το ύφος της νέας προέδρου, που δεν συνάδει με τα ήθη που ευαγγελιζόμαστε, τη στιγμή που έχει ήδη παρθεί απόφαση από το ΔΣ, πως δεν θα εκτοπιστούν οι σύλλογοι μέχρι να καταθέσουν τα χαρτιά τους.
Συμπέρασμα: Για μια ακόμη φορά δεν εφαρμόζεται η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου! Ας το κρίνουν οι δημότες!
Στη συνέχεια συζητήθηκαν:
- Το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, όπου προβάλλαμε τις αντιρρήσεις μας λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν κύριε Δήμαρχε να ψηφίσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα όταν διαφωνούμε ριζικά, και ταυτόχρονα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δικές σας υποσχέσεις; Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με τη δική σας πείρα να μην γνωρίζει πως όλα τα υποσχεθέντα ήταν αν μη τι άλλο έωλα.
Το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής αφορά έργα μόνο 3.000.000 € περίπου ενώ τα συνεχιζόμενα έργα είναι περίπου 32.000.000 €.
Ο δήμος Κορινθίων θά εκτελέσει για το 2024 τα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
Πολύ φτωχό το πρόγραμμά σας κ. Δήμαρχε.
Δεκατρείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς είχατε προαναγγείλει και τώρα δεν μιλάτε για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ούτε για την Δημοτική Αγορά αλλά ούτε και για τη Μικρασιατική Στέγη, δύο εμβληματικά έργα με ιδιαιτερότητες που θα έπρεπε οπωσδήποτε να κατασκευαστούν με ειδικές μελέτες και όχι μόνον.
Ανύπαρκτο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, σχέδιο στάθμευσης, σχέδιο για τους ποδηλατόδρομους, Ενεργειακό, αθλητικό και τουριστικό πρόγραμμα, ανύπαρκτη αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, ανύπαρκτες μελέτες του παραλιακού μετώπου της ΠΟΛΗΣ, ΧΩΡΙΣ ίχνος ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ με σημειακές παρεμβάσεις και αμφίβολα αποτελέσματα.
Ζητήσαμε να υπάρξει ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης ιδιαίτερα για την πόλη της Κορίνθου (MASTER PLAN),γιατί με τον τρόπο που τόσα χρόνια αντιμετώπισαν όλες οι Δημοτικές αρχές τον σχεδιασμό της Πόλης μας δεν είχαμε κανένα αναπτυξιακό πρόσημο!
Επειδή ακολουθείτε και σεις την ίδια τακτική ψηφίσαμε όχι.
- Δημοτικά τέλη, σημαίνουν και ανταποδοτικότητα, κάτι το οποίο στις περισσότερες περιοχές του δήμου δεν υφίσταται, όσον αφορά και την καθαριότητα αλλά και τον φωτισμό και την ασφάλεια των πολιτών.
- Δολίως κύριε Δήμαρχε το θέμα της μείωσης των ΔΤ για τις ευπαθείς ομάδες συνδέθηκε με την ταυτόχρονη αύξησή των σε όλο τον δήμο. Δολίως.
Διότι δεν ήταν δυνατόν να μην ψηφίσουμε την μείωση των τελών των πολιτών με νεοπλασματικές ασθένειες, αντιπροτείνοντας μάλιστα το μέτρο να επεκταθεί σε όλους τους συμπολίτες μας με σοβαρές ασθένειες και ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.
- Προεκλογικά αποκρύψατε αυτές τις υπέρογκες αυξήσεις που σημαίνουν ότι οι δημότες θα πληρώνουν κατά μέσο όρο 100 ευρώ τουλάχιστον ανά έτος και του χρόνου θα φτάσουν και στα διακόσια.
Για να γίνει αντιληπτό απ΄ όλους, οι αυξήσεις είναι ενδεικτικά: στον Αγ. Βασίλη 65%, στον Άσσο 75%, στην Κόρινθο 33%, στο Σοφικό 65%, στο Περιγιάλι 75%, στο Χιλιομόδι 65%
Προτείναμε να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο τη μακροπρόθεσμη και οριστική λύση του προβλήματος.
Δεν δεσμεύτηκε ουδείς.