Κυ. Μάι 26th, 2024

Οι Ισραηλινοί που θέλουν να κάνουν το Λουτράκι τη νέα Μύκονο της Ελλάδας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σταθερά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνουν οι Ισραηλινοί της Brown Hotels, οι οποίοι αρχικά έκαναν είσοδο στην χώρα μας με σημείο εκκίνησης την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα την περιοχή γύρω από την Ομόνοια με όχημα τα ξενοδοχεία πόλης.

Ωστόσο, η επέκταση σε χερσαίους νησιωτικούς προορισμούς στην περιφέρεια και το άνοιγμα στην κατηγορία των resorts αποτέλεσε μια φυσική εξέλιξη για την στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου στην χώρα μας, όπως ανέφερε ο συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Brown Hotels, Λέον Άβιγκαντ στο πλαίσιο του συνεδρίου Ελλάδα-Ισραήλ που διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα του Ισραήλ Calcalist και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Isla Brown Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους, το οποίο μόλις άνοιξε τις πόρτες του.

Η “επανάσταση” στην περιοχή της Ομόνοιας

“Συνεχίζουμε να αναζητούμε ευκαιρίες για να προχωρήσουμε σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα”, επεσήμανε ο κ. Άβιγκαντ στην ιστοσελίδα capital.gr, ο οποίος πλέον έχει μετακομίσει στην Ελλάδα. Αν και η έμφαση παραμένει στην Αθήνα, ωστόσο  στο επενδυτικό στόχαστρο μπαίνουν και άλλες περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Ερέτρια, το Λουτράκι και η  Κορινθία, όπου έχει ο όμιλος ήδη παρουσία.

“Όταν πριν περίπου 5 χρόνια αποφασίσαμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στην ελληνική αγορά, τότε η Ελλάδα αντιμετώπιζε αρκετές δυσκολίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός επιχειρηματίας και επενδυτής της Brown Hotels, Meni Weitzman.

Πρόσθεσε ακόμη ότι: “Στην αρχή όταν λέγαμε ότι θέλουμε να επενδύσουμε στην Ομόνοια, όλοι μας απέτρεπαν. Ακόμη και οι υπουργοί στην αρχή δεν πίστευαν αυτό που κάναμε, ήταν μια πραγματική επανάσταση σε μια περιοχή που κανείς δεν τολμούσε να επενδύσει”.

Η Brown Hotels αγόρασε αρκετά ερειπωμένα ακίνητα γύρω από την πλατεία της Ομόνοιας, προσφέροντας χαμηλά σχετικά τιμήματα και στη συνέχεια επένδυσε σημαντικά κεφάλαια προκειμένου να τους δώσει ξανά ζωή σε συνεργασία με εγχώριους developers.

“Θέλουμε το Λουτράκι να ξαναγίνει η Μύκονος της Ελλάδας”

Σύμφωνα με τον κ. Weitzman η επανάσταση στην Ομόνοια θα συνεχιστεί ενώ υποσχέθηκε ότι ο όμιλος θα φέρει αέρα ανανέωσης και σε δύο κοντινούς από την Αθήνα προορισμούς, το Λουτράκι, στο οποίο σχεδιάζει να ανοίξει τρία ξενοδοχεία και στην Κορινθία όπου ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί το Isla Brown Corinthia.

“Θέλουμε να φέρουμε την επανάσταση τόσο στην Κορινθία όσο και στο Λουτράκι. Παραδοσιακά η Αθήνα ήταν σταθμός διέλευσης προς τα νησιά ενώ τώρα σε απόσταση μόλις 40 λεπτών από την πρωτεύουσα  υπάρχουν ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας με εξαιρετικά θέρετρα και αυτό έχει δώσει στους επενδυτές πίστη ότι πρέπει να προχωρήσουν.

Το τρένο φτάνει πλέον στο Λουτράκι αυτό το καλοκαίρι. Θέλουμε το Λουτράκι να ξαναγίνει η Μύκονος της Ελλάδας όπως ήταν πριν περίπου 40 χρόνια και σε συνεργασία με τον δήμαρχο επιδιώκουμε να επιστρέψει αυτή η παλαιά αίγλη”, υπογράμμισε ο κ. Weitzman.

Να σημειωθεί ότι το χαρτοφυλάκιο της Brown περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τα Brown Acropol, Brown Lighthouse Hotel, Dave Red Athens, Villa Brown Ermou και Kubic smart στην Αθήνα ενώ εκτός από το Isla Brown Corinthia, μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να ανοίξει το Brown Beach Chalkida και το Brown Beach Eretria.

Επιπλέον, το φθινόπωρο θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Brown Spices Hotel στην Ευριπίδου 82 στην περιοχή του Ψυρρή, το οποίο αναπτύσσεται στα 2 πενταώροφα κτίρια, που ενώνονται με την Στοά Μανουσάκη.

Αντλώντας έμπνευση-όπως υποδηλώνει και το όνομά του- από τα μαγαζιά μπαχαρικών που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ευριπίδου όσο και στους γειτονικούς δρόμους, στοχεύει να προσελκύσει τους ταξιδιώτες της πόλης ενώ τα μελλοντικά πλάνα της ισραηλινής εταιρείας περιλαμβάνουν την επέκτασή του και στο διπλανό κτίριο στον αριθμό 84 της ίδιας οδού