Κυ. Μαρ 3rd, 2024

ΟΚΕ: Η μεγάλη παγίδα στο διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε διπλωματική παγίδα οδηγείται η χώρα μας, σύμφωνα με τη θέση της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), ύστερα από την αποδοχή του προσχηματικού διαλόγου, μέσω του οποίου θα κατοχυρωθούν όλες οι παράνομες και κατακτητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας.

     Η έλλειψη επιχειρηματολογίας, εκ μέρους της κυβέρνησης, που να αντικρούει, μια προς μια, τις επίσημες δηλώσεις της Άγκυρας και η μη προβολή των εθνικών μας δικαιωμάτων ευνοεί την τακτική Ερντογάν για διόγκωση της ατζέντας των παράλογων και μονομερών απαιτήσεων.

     Αν δεν κυριαρχούσαν τα φοβικά σύνδρομα έναντι της Τουρκίας, θα είχαμε ήδη θέσει ζήτημα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, αποζημίωσης των  200.000 και πλέον Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, θέμα αυτοδιοίκησης Ίμβρου και Τενέδου και πολλά άλλα, που έχουν αποσιωπηθεί, στο όνομα της «καλής γειτονίας».

     Η πρόταση της ΟΚΕ, όπως αυτή διατυπώνεται από την τομεάρχη εξωτερικής πολιτικής Δήμητρα Τσεκουρά, προβλέπει την άσκηση παρελκυστικής πολιτικής, προκειμένου να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, ώστε να τεθούν οι δικές μας διεκδικήσεις και να γελοιοποιηθούν οι αξιώσεις της άλλης πλευράς.