Τρ. Ιούλ 16th, 2024

Ο Δήμος Βύρωνα έχει πλέον υπηρεσία που μαζεύει τα νεκρά ζωάκια και τα πηγαίνει για αποτέφρωση

Κοινοποίηση ειδήσεων
Mια ανακοίνωση, ιδιαίτερα πρωτότυπη για τα τα ελληνικά δεδομένα, έβγαλε αυτές τις μέρες ο Δήμος Βύρωνα, ο οποίος αναφέρει ότι έχει πλέον υπηρεσία διαχείρισης νεκρών και αδέσποτων ζώων και ζώων συντροφιάς.
“Ο Δήμος Βύρωνα μεριμνά για την ορθή διαχείριση των νεκρών αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Τα νεκρά αδέσποτα που βρίσκονται σε χώρους της πόλης περισυλλέγονται από τον Δήμο, μετά από επικοινωνία με το Τμήμα Αστικής Πανίδας.
Ο Δήμος παραλαμβάνει και νεκρά ζώα συντροφιάς από δημότες, τα οποία παραδίδουν οι ίδιοι στην Υπηρεσία Πράσινου, που βρίσκεται στην είσοδο από Κατεχάκη, πριν το Κοιμητήριο, και στη συνέχεια τα ζώα αυτά οδηγούνται, με ευθύνη των δημοτικών υπηρεσιών, σε αποτέφρωση σε ειδικά αδειοδοτημένη εγκατάσταση.
Με αυτό τον τρόπο υιοθετούμε ένα περιβαλλοντικά ασφαλή και πολιτισμένο τρόπο διαχείρισης των νεκρών ζώων που σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν μέσα σε κάδους απορριμμάτων, κάτι που αφενός απαγορεύεται αφετέρου είναι μολυσματικό και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Επιπλέον παρέχουμε μια εντελώς δωρεάν υπηρεσία στους δημότες μας, για να μην είναι υποχρεωμένοι να επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος διάθεσης ή να τα εγκαταλείπουν ή να τα θάβουν μόνοι τους σε περιαστικές περιοχές προκαλώντας τους κινδύνους που προαναφέρθηκαν.
Για παράδοση- παραλαβή νεκρών ζώων συντροφιάς επικοινωνήστε με το τμήμα Αστικής Πανίδας και την κα Σούλα Παπαϊωάννου  
E-mail: papaioannou@dimosbyrona.grτηλ: 210-7608374 καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή από 8.30 – 14.30 .

 Δήμος Βύρωνα | Facebook

Πηγή: petpet.news