Κυ. Μάι 26th, 2024

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ covid ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ covid ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Αν και βρισκόμαστε μήνες  μετά την άρση των περισσότερων μέτρων της κυβέρνησης για  την πανδημία, παραμένει ο υποχρεωτικός τακτικός έλεγχος, με το χέρι στην τσέπη για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους!

Η υποκρισία και η αναποτελεσματικότητα σε όλο το μεγαλείο της!

  Η πολιτική ηγεσία παραμένοντας σταθερή στην πολιτική φορτώματος όλων στην ατομική ευθύνη, εμμένει στην επιβολή αποκλειστικά και μόνο αυτού του μέτρου, χωρίς καμμία επιστημονικά επιβεβαιωμένη συμβολή στη προστασία της δημόσιας υγείαςκαι την αντιμετώπιση της διασποράς του covid-19, με μόνο στόχο προφανώς την ενίσχυση των ιδιωτικών εργαστηρίων.

Εφόσον η επιστημονική κοινότητα επιβεβαιώνει ότι η πανδημία είναι εδώ, παραμένει η  ανάγκη για γενικευμένα και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργαζόμενους σε υγεία, πρόνοια, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, σε  κλειστές δομές, σε εργαζόμενους που έχουν συναλλαγή με μεγάλο αριθμό πολιτών, όπως είναι οι Περιφέρειες κλπ, αλλά και στα πιθανά κρούσματα, ύποπτα περιστατικά και γενικότερα σε όλο τον πληθυσμό.

Η στέρηση εργαζομένων από το κοινωνικό δικαίωμα για δωρεάν παροχή διαγνωστικών ελέγχων covid-19 εντός του συστήματος δημόσιας Υγείας και ο εξοστρακισμός τους σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα συνιστά επαχθές μέτρο.

Απαιτούμε δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους.

Δυναμώνουμετον αγώνα μας απέναντι στην αντιλαϊκή, ανθυγιεινή πολιτική, την πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία από την μία σαν κόστος που πρέπει να συμπιεστεί και σαν ευκαιρία για κερδοφόρες μπίζνες.