Τρ. Μάι 30th, 2023

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: ΛΗΨΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ KAI ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας εν μέσω της επιδημίας από το «νέο κορονοϊό», για την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, την χορήγηση των απαραίτητων ΜΑΠ και αναλώσιμων υλικών ιδιαίτερα στους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή καθημερινά με πλήθος πολιτών κατά την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους, που εκτελούν ελέγχους κλπ, θεωρούμε ότι πρέπει επιπρόσθετα να ληφθούν αποφάσεις ώστε:

  • Να ανασταλούν λειτουργίες που δημιουργούν συγχρωτισμό στις υπηρεσίες (Δ/νσεις Μεταφορών/θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης κλπ, Δ/νσεις Ανάπτυξης/ εξετάσεις για την  χορήγηση των επαγγελματικών αδειών κλπ).
  • Να περιοριστούν στο ελάχιστο λειτουργίες που επιβαρύνουν τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων (ελεγκτικοί μηχανισμοί κλπ), καθώς και οι μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την εκτέλεση ελέγχων κλπ.
  • Να  υπάρξει ένα μοντέλο «ελάχιστης λειτουργίας» όλων των υπηρεσιών, προκειμένου να εξασφαλίζεται η εκτέλεση μόνο των σοβαρών και επειγουσών αρμοδιοτήτων.
  • Να μειωθεί ο χρόνος «εξυπηρέτησης του κοινού» στις υπόλοιπες υπηρεσίες.
  • Να δοθούν σαφείς οδηγίες στους συναδέλφους, που εκτελούν υγειονομικούς ελέγχους στα πλοία σε εφαρμογή του Διεθνούς υγειονομικού Κανονισμού, με στόχο την προστασία της υγείας όλων.
  • Να παραταθεί η ισχύς όλων των αδειών κλπ δημόσιων εγγράφων των πολιτών, που απαιτούν γνωματεύσεις και διοικητικές πράξεις των υπηρεσιών των Περιφερειών.
  • Να δοθεί «ειδική άδεια» σε όλους τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Αυτά τα μέτρα χρειάζεται να ληφθούν άμεσα και βεβαίως να επανεξεταστούν στην πορεία, σύμφωνα με τις εξελίξεις.                  

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr