Σα. Ιούλ 27th, 2024

Πανελλαδικές 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη στα ΕΠΑΛ, την Παρασκευή στα ΓΕΛ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα, οι απολυτήριες -ενδοσχολικές- εξετάσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ λυκείου και το ενδιαφέρον, πλέον, στρέφεται στην έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, στο τέλος της εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, οι Πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), θα αρχίσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Για τα ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις θα αρχίσουν μία ημέρα νωρίτερα, την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαΐου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Μεγάλο μέρος των θέσεων – 100 – αφορά στο νέο τμήμα Ψυχολογίας που θα λειτουργήσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Διδυμότειχο). Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που πρόσκεινται στο υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων που θα διαγωνιστούν θα είναι αυξημένος σε σχέση με την περυσινή χρονιά, αλλά τα επίσημα στοιχεία δεν αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα πριν από την ολοκλήρωση των Εξετάσεων.