Σα. Δεκ 9th, 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΑΘΩΟΙ!!!

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΑΘΩΟΙ!!!

Αναμενόμενη κρίνεται από πολλούς η πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου που αθώωσε πανηγυρικά το γνωστό και αγαπητό γιατρό Γιώργο Πατσογιάννη και τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου Γιάννη Λαουδιά. Και οι δύο σύμφωνα με την απόφαση της Δικαιοσύνης βρέθηκαν αδίκως στο στόχαστρο γιατρού  που επιμένει να εκθέτει και να  βάζει σε περιπέτειες το Νοσοκομείο της περιοχής μας.

Να θυμίσουμε εδώ ότι είχαμε αναφερθεί με σχετικό δημοσίευμά μας στην ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη εικόνα γιατροί, προσωπικό και στελέχη να γεμίζουν τις δικαστικές αίθουσες. Συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου γράψαμε:

«ΤΟ ΜΙΣΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ» ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Το Δικαστκό Μέγαρο Κορίνθου, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της επικαιρότητας. Από την μια η υπόθεση με τους Ρομά και από την άλλη οι γιατροί που «σκοτώνονται» μεταξύ τους! Όσο και αν ακούγεται παράξενο, μια απλή βόλτα χθες το πρωί στις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου θα έπειθε όλους ότι το μισό Νοσοκομείο έχει «μετακομίσει» εκεί! Διευθυντές γιατροί,  πρώην Διοικητές, σωματείο, όλοι έτοιμοι σε θέσεις μάχης να αντιμετωπίσουν τα μεταξύ τους πυρά! Αυτό που καταφέραμε και μάθαμε –μέχρι στιγμής– είναι ότι γιατρός έχει μηνύσει «μισή ντουζίνα»  γιατρούς και πρώην Διοικητές.

Εμβρόντητοι έμειναν όλοι στην αίθουσα όταν άκουσαν την πρόταση-τοποθέτηση της Εισαγγελέως. Η δικαστική λειτουργός όχι μόνο πρότεινε  την αναβολή της δίκης για  να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος  και  να κλείσει η υπόθεση  εκτός δικαστηρίων, αλλά προχώρησε και σε δυσάρεστες διαπιστώσεις για τον χώρο του νοσοκομείου και τον ιατρικό κόσμο. «Είναι ντροπή  να στρέφονται γιατροί κατά γιατρών και διοικητών. Δεν πρέπει να διασυρθεί άλλο το περιβάλλον  του Νοσοκομείου και ο ιατρικός κόσμος. Είναι σαν να τσακωνόμαστε εισαγγελείς, πρόεδροι και δικαστές ενώπιον του κοινού» κατέληξε, θέλοντας με αυτό το χαρακτηριστικό παράδειγμα να θέσει όλους προ των ευθυνών τους αλλά και να κάνει σαφές ότι ο όποιος  διασυρμός έχει τελικό προορισμό το Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη πρόταση με το ίδιο περιεχόμενο για να κλείσει η υπόθεση , είχε γίνει και προ διμήνου από την πρόεδρο του δικαστηρίου, χωρίς ωστόσο να φέρει κάποιο αποτέλεσμα . Ας ελπίσουμε αυτή την φορά να λειτουργήσει πυροσβεστικά η πρόταση της εισαγγελέως και έτσι να μην γίνουμε πάλι πρώτο θέμα στο πανελλήνιο  με τις ιατρικές «κοκκορομαχίες».»

Μετά την αθώωση Πατσογιάννη-Λαουδιά , το ίδιο θεωρούμε ότι θα γίνει και με τους επόμενους κατηγορούμενους – στελέχη του Νοσοκομείου, που κατηγορούνται από τον ίδιο γιατρό. Είναι πολύ πιθανό, η παραπάνω υπόθεση να βγάλει στο μέλλον είδηση «λαβράκι».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι διάφοροι ιθύνοντες θα λάβουν σοβαρά υπόψη τα όσα αποκαλύφθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης και θα πράξουν τα δέοντα, έτσι ώστε να μπει «φρένο» σε τυχόν υπόγειες και αδιαφανείς πράξεις και πρακτικές.