Τρ. Αυγ 16th, 2022

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας από πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την αποδέχτηκε και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook την επιστολή παραίτησης που έστειλε στον υπουργό Υγείας. Στην ανάρτησή του, ο πρώην, πλέον, πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ευχαριστεί τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες του και κάνοντας τον προσωπικό του απολογισμό αναφέρει: «τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας».

Τα σενάρια για τους αντικαταστάτες του

Εδώ και μέρες ήταν γνωστή η πρόθεση του Παναγιώτη Αρκουμανέα να αποχωρήσει από τον ΕΟΔΥ. Είχε υποβάλει την παραίτησή του προφορικά και το μόνο που απέμενε ήταν να το κάνει και γραπτά, όπως κι έγινε. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΥ έχει δεχτεί πρόταση συνεργασίας από τον άλλοτε προϊστάμενό του, τον πρώην υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό μετακινήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού. 

Το θέμα, πλέον, είναι, ποιος θα αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Αρκουμανέα στη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥ. Οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες του είναι ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ και νυν συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και της Περιφέρειας Αττικής, Πάνος Ευσταθίου και καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σε επικοινωνία του newsit.gr τόσο με τον Πάνο Ευσταθίου όσο και με τον Θόδωρο Βασιλακόπουλο και οι δυο ούτε διέψευσαν αλλά ούτε και επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες πως έχουν δεχτεί κρούση για τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ. 

Σε κάθε περίπτωση, το ποιος θα αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Αρκουμανέα είναι απόφαση που θα πάρει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.