Σα. Μαρ 25th, 2023

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή σε Τατούλη-Καφαντάρη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του τέως δημάρχου Πύλου- Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη για τη φωτιά στο ΧΑΔΑ της Πύλου, στον «Αγιο Νικόλαο», τον Ιούνιο του 2014 και ευρύτερα για περιβαλλοντικές παραβάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας είχαν κριθεί και οι δύο ένοχοι και τους είχε επιβληθεί ποινή δύο χρόνων φυλάκισης με 3ετή αναστολή.

Η τελεσίδικη απόφαση του του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Καλαμάτας για τον πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον πρώην Δήμαρχο Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη ήταν 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Δήλωση από την πλευρά των πληρεξούσιων δικηγόρων της πλευράς Καφαντάρη

Η σημερινή δικαστική κρίση του Τριμελούς Εφετείου δεν ήταν θετική ως προς την αποδοχή των νομικών επιχειρημάτων που αναπτύξαμε στο ακροατήριο, υποστηρίζοντας τη μη ευθύνη του εντολέα μας κ. Δημητρίου Καφαντάρη για το αποδιδόμενο αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος. Ευνόητα, θα αναμένουμε το αναλυτικό περιεχόμενο της απόφασης, όταν καθαρογραφεί, για να διαπιστώσουμε τις ακριβείς νομικές θέσεις που το Δικαστήριο υιοθέτησε σχετικά με ισχυρισμούς μας που αφορούσαν στην ερμηνεία κρίσιμων νομοθετικών διατάξεων για το φορέα στον οποίον ανήκει, πράγματι, η αρμοδιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως, επίσης, και στη συνδρομή καταστάσεων σύγκρουσης καθηκόντων και κατάστασης ανάγκης, πέραν, βέβαια, της έλλειψης δόλου. Η πολυπλοκότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης, με στοιχεία μεγάλου νομικού ενδιαφέροντος, επιβάλλει την εκ μέρους μας εξάντληση των βαθμών ποινικής δικαιοδοσίας, πιστεύοντας δικαιολογημένα στη βασιμότητα των απόψεών μας, ενόψει και του γεγονότος ότι οι ενέργειες του Δημάρχου εκπορεύτηκαν από την πεποίθησή του υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, εντός του πλαισίου διασφάλισης της υγείας των δημοτών του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Χρήστος Παναγιωτόπουλος και Μαρικαίτη Βεζυρέα

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr