Κυ. Μάι 26th, 2024

Πορεία διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στις 11:00 σήμερα στο υπ. Παιδείας

Διαμαρτυρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πορεία διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στις 11:00 σήμερα στο υπ. Παιδείας

Σήμερα  Μ. Δευτέρα , οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί και οι νεοδιόριστοι πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στις 11:00 στο υπουργείο Παιδείας. Ζητούν τα 2 χρόνια που είναι μακριά από τα σπίτια τους που είναι εκπαιδευτικοί σε άλλες πόλεις να γίνουν 1 χρόνος.

Η κα Τενέντε εκπαιδευτικός,  μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών από το ένα άκρο της Ελλάδας στο άλλο. Σημείωσε  ότι το καλοκαίρι του 2021 διορίστηκαν μετά από πάρα πολλά χρόνια  11.700 εκπαιδευτικοί. Οι περισσότεροι από αυτούς τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκαν ως αναπληρωτές και βρέθηκαν μετακινούμενοι σε πολλές περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα να έχουν ταλαιπωρηθεί ήδη από τις μετακινήσεις αυτές και να αντιμετωπίζουν πολλά οικογενειακά  και οικονομικά προβλήματα αλλά και ψυχολογικά καθώς βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους.

Οι κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, που ζητούν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, θα γίνει την ίδια ώρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

Πηγή: ertnews.gr