Δε. Μάι 20th, 2024

Πρωτίστως οφείλουμε ν’ ασκήσουμε το Εκλογικό Δικαίωμά μας!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Άρθρο της Ιωάννας Κασίμη

Πρωτίστως οφείλουμε ν’ ασκήσουμε το Εκλογικό Δικαίωμά μας!

Διανύουμε μία εκλογική χρονιά, το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους θα κληθούμε να ψηφίσουμε τούς Βουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή και την κυβέρνηση που θα έχει στα χέρια της τις τύχες τής Χώρας τα επόμενα τέσσερα έτη.

Αδιάφορες ή εκλογές χωρίς διακύβευμα δεν έχουν υπάρξει και ούτε πρόκειται να υπάρξουν, γιατί κάθε μέρα η Κυβέρνηση ενός τόπου καλείται ν’ αντιμετωπίσει και να δώσει λύσεις σε μύρια όσα προβλήματα ανακύπτουν στην Κοινωνία, να επιλέξει τη θέση τής Χώρας στη Διεθνή πολιτική σκηνή. Η ζωή δεν περιμένει και απαιτεί λύσεις, επιτυχή διαχείριση και χάραξη πολιτικών που δεν εμπεριέχουν ρίσκο, καιροσκοπισμό, κομματικό όφελος, αλλά οδηγούν το σκάφος με ασφάλεια εν μέσω καταιγίδων και δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο Πολίτης καλείται κάθε τέσσερα χρόνια –σύμφωνα με το Σύνταγμά μας- ασκήσει το εκλογικό Δικαίωμά του και με την ψήφο του να επιλέξει τους εκπροσώπους του στο πλαίσιο του Δημοκρατικού, Φιλελεύθερου Πολιτεύματός μας.

Κάθε Έλληνας Πολίτης οφείλει ν’ ασκεί το δικαίωμά του με σύνεση και συναισθανόμενος το κόστος των επιλογών του απέναντι στον ίδιο, στην οικογένειά του, στην κοινωνία στην οποία ζει και δραστηριοποιείται και στη Χώρα.

Στις επερχόμενες Εκλογές φρονώ ότι με την ψήφο μας θα πρέπει να εκφράσουμε την εμπιστοσύνη μας στην Κυβέρνηση του Κυργιάκου Μητσοτάκη, η οποία από τον Ιούλιο του 2019 κατ’ εφαρμογήν τού προεκλογικού προγράμματός της κατάφερε η Ελλάδα να τυγχάνει και πάλι διεθνούς αναγνώρισης, να μην είναι το αποπαίδι της Διεθνούς πολιτικής σκηνής, επέδειξε σεβασμό στους Θεσμούς τού Δημοκρατικού Πολιτεύματός μας, κατάφερε να επαναφέρει την πολύπαθη Ελληνικού Οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης και ενίσχυσε και διευκόλυνε την επιχειρηματικότητα.

Επίσης η Κυβέρνηση με τις επιλογές της, τις αποτελεσματικές πολιτικές της και τους επιδέξιους χειρισμούς της οδήγησε την Ελλάδα με ασφάλεια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες εν μέσω κρίσεων (Πανδημία, Πόλεμος στην Ουκρανία, Τουρκικές προκλήσεις). Η κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει μεγάλες κρίσεις στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στο μεταναστευτικό και στην υγειονομική κρίση, αλλά και να ισχυροποιήσει τη διεθνή θέση τής Χώρας, να συνάψει δυνατές συμμαχίες και ταυτοχρόνως να στηρίξει στους αδύναμους και τους δοκιμαζόμενους Πολίτες.

Η Πατρίδα μας βρίσκεται και πάλι σε ανοδική τροχιά, η Οικονομία της αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν ενισχυθεί και επιτελούν τον αποτρεπτικό ρόλο τους, η Εκπαίδευση έχει αναβαθμισθεί και έχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης, οι Έλληνες οικονομικοί μετανάστες της προηγούμενης δεκαετίας επαναπατρίζονται.

Οι Έλληνες που πιστεύουν στην ελεύθερη Οικονομία, στον ανταγωνισμό, στην πρόοδοκαι την ευημερία έχουν κάθε λόγο να δώσουν με την ψήφο τους την εντολή στη ΝΔ τού Κυριάκου Μητσοτάκη να κυβερνήσει την Ελλάδα τα επόμενα τέσσερα έτη και να συνεχίσει το έργο της.

Έχουμε βγει από μία πολύ δύσκολη περίοδο, η οποία συντάραξε τα θεμέλια της Χώρας μας, οφείλουμε με την ψήφο μας να στείλουμε το μήνυμα ότι επιθυμούμε τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ασφάλεια και αποδοκιμάζουμε τις παλινωδίες, τους εθνικώς επικίνδυνους πειραματισμούς, τους εντυπωσιακούς λεκτικούς ακροβατισμούς χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα,την απαξίωση των Θεσμών, την καθεστωτική νοοτροπία διακυβέρνησης της Χώρας, την πλοήγηση της σε αχαρτογράφητα ύδατα, δηλαδή όλα αυτά που βιώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν και των οποίων έχουμε πικρή πείρα.

Η επερχόμενη θα είναι μία ακόμη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση και ο καθένας μας καλείται να επιλέξει με υπευθυνότητα όχι μόνο απέναντι στον εαυτό του, αλλά και απέναντι στα μέλη τής οικογένειάς του, στην Κοινωνία και στο Έθνος. Κανείς μας δεν πρέπει να αδρανήσει αυτό το διάστημα, η ψήφος μας πρέπει να είναι επιλογής και όχι διαμαρτυρίας η αποδοκιμασίας ή «χαλαρή», δεν πρέπει πάλι με την φήφο μας να επιτρέψουμε την εμφάνιση ετερόκλητων κυβερνητικών μορφωμάτων, που αποδείχθηκαν επικίνδυνα για τη Χώρα και τις ζωές όλων μας.

Πρωτίστως οφείλουμε ν’ ασκήσουμε το Εκλογικό Δικαίωμά μας, η συμμετοχή μας στις εκλογές είναι επιβεβλημένη και είναι υποχρέωση κάθε ψηφοφόρου να δώσει το προσωπικό στίγμα του και τον εντολή για το ποια επιθυμεί να είναι η πορεία τής Χώρας, το μέλλον της,το μέλλον των παιδιών μας.

Η ΝΔ προοδευτικά και παρά τις απρόβλεπτες δυσκολίες που προέκυψαν επανέφερε στις καρδιές μας την υπερηφάνεια του να είσαι Έλληνας. Η ΝΔ από καταβολής της έχει αποδείξει ότι είναι δύναμη σταθερότητας και διασφαλίζει τη θέση τής Ελλάδας στον λεγόμενο Δυτικό Κόσμο, ουδέποτε είχε τριτοκοσμικές ανησυχίες, ουδέποτε φλέρταρε με αυταρχικές υπερδυνάμεις και ουδέποτε ορμώμενη από ιδεολογικές εμμονές παρέσυρε τη Χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς διακινδυνεύοντας τη θέση της στην ΕΕ και στη Διεθνή πολιτική σκακιέρα.

Στις επερχόμενες εκλογές κάθε νουνεχής Πολίτης οφείλει με την ψήφο του να επιδοκιμάζει το κυβερνητικό έργο τής ΝΔ και να της δώσει την εντολή να συνεχίσει να οδηγείτην Ελλάδα με ασφάλεια, μ’ ευημερία και με Δημοκρατία για όλους τους Έλληνες.