Σα. Δεκ 9th, 2023

Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Το Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940» στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, διαμορφώνεται ως ακολούθως:

ΠΕΜΠΤΗ

26 Οκτωβρίου 2023

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 26 ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2023.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούνται οι κρατικές υπηρεσίες, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα ιδιωτικά γραφεία και οι πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

27 Οκτωβρίου 2023

Σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις.

Πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων και δημοτικών κτηρίων, ιδιωτικών καταστημάτων, ιδιωτικών γραφείων, κεντρικών οδών, πλατειών και οικιών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2023.

Λ Ο Υ Τ Ρ Α Κ Ι

ΣΑΒΒΑΤΟ

28 Οκτωβρίου 2023

Ώρα 09:45 Προσέλευση Επισήμων στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Ώρα 10:00 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από τον κ. Παπανικολάου Δημήτριο, Εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Λουτρακίου.

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν:

Οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, ο Δήμαρχος, οι Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ή εκπρόσωπος αυτών, οι Εκπρόσωποι Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, οι Εκπρόσωποι Σωματείων και Τοπικών Φορέων, οι

Εκπρόσωποι των Ενώσεων τοπικού χαρακτήρα, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ή εκπρόσωπος αυτών με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

Ώρα 10:50 Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, τα Σωματεία και τις Ενώσεις, τους Συλλόγους, τους Φορείς και τα Σχολεία.

Ακολούθως, θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Ώρα 11:30 Παρέλαση ενώπιον των Επισήμων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, επί της κεντρικής λεωφόρου, από το ύψος του κινηματογράφου «ΗΛΕΚΤΡΑ» έως το ύψος της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από μαθήτριες και μαθητές του 1ουΔημοτικού Σχολείου Λουτρακίου στην Πλατεία 25ης Μαρτίου.

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας και της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου. Τελετάρχες: Γκιώνη Ειρήνη – Τσίγκου Μαρία
___________________________________
Α Γ Ι Ο Ι  Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Ι

ΣΑΒΒΑΤΟ

28 Οκτωβρίου 2023

Ώρα 08:45 Προσέλευση Επισήμων στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίων Θεοδώρων.

Ώρα 09:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από την Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Αγίων Θεοδώρων, κα Βασιλάκου Μαρία.

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν:

Οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών, οι Εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων και Τοπικών Φορέων, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ή εκπρόσωπος αυτών με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά
τους.

Ώρα 09:30 Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, τα Σωματεία, τους Συλλόγους, τους Φορείς και τα Σχολεία.

Ακολούθως, θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Ώρα 09:50 Ακολουθεί παρέλαση των Σχολείων των Αγίων Θεοδώρων ενώπιον των Επισήμων, επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας και της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Τελετάρχες: Μπρεζετού Αικατερίνη – Στάμου Αλέξανδρος
___________________________________

Π Ε Ρ Α Χ Ω Ρ Α

ΣΑΒΒΑΤΟ

28 Οκτωβρίου 2023

Ώρα 09:45 Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ώρα 10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από μαθητές του Γυμνασίου Περαχώρας.

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν:

Οι Εκπρόσωποι Πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών, οι Εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων και Τοπικών Φορέων, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ή εκπρόσωπος αυτών με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

Ώρα 10:30 Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο (Πλατεία Ταξιαρχών) και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, τα Σωματεία και τους Φορείς, τους Συλλόγους και τα Σχολεία.

Θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Ακολουθεί μαθητική παρέλαση των Σχολείων της Περαχώρας.

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας και της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δήμου.

Τελετάρχες: Πρωτοπαππάς Μενέλαος – Ρούσση Δήμητρα
___________________________________

Ι Σ Θ Μ Ι Α

ΣΑΒΒΑΤΟ

28 Οκτωβρίου 2023

Ώρα 9:50 Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Ώρα 10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από τoν Εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας, κ. Στέφα Ιωάννη.

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν:

Οι Εκπρόσωποι Πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών, οι Εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων και Τοπικών Φορέων, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ή εκπρόσωπος αυτών με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά
τους.

Ώρα 10:30 Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, τα Σωματεία, τους Φορείς, τους Συλλόγους και τα Σχολεία.

Εν συνεχεία, θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Ώρα 11:00 Μαθητική παρέλαση ενώπιον των Επισήμων, επί της κεντρικής οδού Ισθμίας.

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας και της τάξης η Τροχαία Κορίνθου.