Κυ. Μάι 26th, 2024

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Ζητάμε οριστική λύση στο πρόβλημα με τις φθορές των κτιρίων του ΕΠΑΛ Τρίπολης

Κοινοποίηση ειδήσεων

“Ζητάμε οριστική λύση. Οι κτιριακές υποδομές που φιλοξενούν τα επαγγελματικά λύκεια της Τρίπολης αντιμετωπίζουν προβλήματα και έχουν αρκετές φθορές. Είναι θέμα ασφάλειας πλέον για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που έχει σχέση με τα συγκεκριμένα κτίρια. Καλούμε τους υπευθύνους να πάρουν άμεσα αποφάσεις και να προχωρήσουν σε απαραίτητα έργα”.

Αυτό, δήλωσε στην ΕΡΤ Τρίπολης ”Ανοιχτή Γραμμή” ο πρόεδρος της διοίκησης της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Ανδρέας Γιαννόπουλος, με αφορμή και το σχετικό υπόμνημα που συνέταξε και προώθησε στους αρμοδίους, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας.

“Τα κτίρια αυτά, φιλοξενούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, όλη σχεδόν την ημέρα. Είναι παλαιές κατασκευές και έχουν υποστεί φθορές και ζημιές, όσο και αν γίνονται διορθώσεις. Θέλουμε οριστική λύση. Ειδικά, το κτίριο που φιλοξενεί τα εργαστήρια είναι σε κακή κατάσταση. Υπάρχει πρόβλημα με τα λούκια, με τους σοφάδες. Είναι θέμα ασφάλειας πλέον”, τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, ο οποίος κάλεσε τις Κτιριακές Υποδομές, το Υπουργείο και την Αυτοδιοίκηση να μεριμνήσουν άμεσα.

“Ακόμα και η θέρμανση είναι ένα θέμα. Το ζεστό νερό για να φτάσει στον 3ο όροφο πρέπει να διανύσει μία μεγάλη απόσταση απ’ τον λέβητα, με ότι αυτό συνεπάγεται”, είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Γιαννόπουλος.

Στις συγκεκριμένες κτιριακές δομές, φιλοξενούνται σχολεία όπως τα ΕΠΑΛ, τα Εσπερινά, το Σχολείο 2ης ευκαιρίας και φυσικά τα ΙΕΚ Τρίπολης.