Πα. Φεβ 3rd, 2023

Πρόταση για έκδοση ψηφίσματος κατά του πιθανού κλεισίματος του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Λουτράκι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την παρακάτω Ενημέρωση – Πρόταση για έκδοση ψηφίσματος κατά του πιθανού κλεισίματος του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Λουτράκι, απέστειλε στον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη η συντονιστική επιτροπή της Τ.Ο Λουτρακίου – Περαχώρας του ΠΑΣΟΚ , με ημερομηνία 3/9/22. Η επιστολή, που μας κοινοποιήθηκε, αναφέρει τα εξής:

Ενημέρωση – Πρόταση για έκδοση ψηφίσματος κατά του πιθανού κλεισίματος του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Λουτράκι.

Κύριε Δήμαρχε –  Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί  Σύμβουλοι,

                Όπως γνωρίζετε, το Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Λουτράκι είναι μέσα σε αυτά που έχει ανακοινωθεί από την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ότι θα κλείσουν.  Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάποια έγγραφη διαβεβαίωση για το αντίθετο.

                Ο Δήμος μας αριθμεί περισσότερες από 1500 επιχειρήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας. Επίσης έχει περισσότερους από 22000 μόνιμους κατοίκους, αριθμός που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζεται.

                Όπως καταλαβαίνετε, το δρομολογημένο αυτό σενάριο θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην πόλη μας, καθώς θα μείνει ένας ολόκληρος Τουριστικός Δήμος χωρίς ανοιχτό ταμείο και προσωπικό για να πραγματοποιούνται εγχρήματες συναλλαγές με φυσική παρουσία. Το πρόβλημα αφορά όχι μόνο τους δημότες που χρειάζονται κάτι περισσότερο από μια ανάληψη χρημάτων μέσω ATM, αλλά και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου που διεκπεραιώνει τις συναλλαγές του στο συγκεκριμένο Υποκατάστημα. Επίσης δεν μπορούμε να μην σκεπτόμαστε την διοικητική υποβάθμιση της πόλης, κατάσταση που δεν συνάδει με την δυναμική της τοπικής οικονομίας.  Τονίζουμε τέλος την αντίθεση του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.) στην περαιτέρω συρρίκνωση του Δικτύου Υποκαταστημάτων.

                Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε να εκδώσετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα κατά του κλεισίματος του Υποκαταστήματος, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, το οποίο θα αποστείλετε στην Διοίκηση της Τράπεζας, στον Υπουργό Οικονομικών, στους Κορίνθιους Βουλευτές και Υφυπουργούς και στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

                Οι Τράπεζες οφείλουν να λειτουργούν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να ξεφύγουν από την πολιτική της ακόμα μεγαλύτερης συρρίκνωσης και της επιπλέον μείωσης του κόστους και να εστιάσουν στο σκέλος της ανάπτυξης εργασιών και της πιστωτικής επέκτασης, αιμοδοτώντας την ελληνική οικονομία που το έχει ανάγκη σήμερα, εξαιτίας των συνεχόμενων κρίσεων που βιώνουμε.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr