Δε. Απρ 22nd, 2024

Πυρκαγιά στη Σάμο: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ηλικιωμένος για εμπρησμό

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα ένας 80χρονος για εμπρησμό. Στη Σάμο αποστέλλονται συνεχώς ενισχύσεις και αναμένεται να είναι μία δύσκολη νύχτα.

Συνελήφθη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα firefightingreece.gr, επ’ αυτοφώρω από άντρες της Πυροσβεστικής και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα ένας 80χρονος, τον οποίο ενώ είχε ξεσπάσει η φωτιά στο πευκοδάσος κοντά στην Ιερά Μονή Βροντά, οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο τον έπιασαν την στιγμή που συνέχιζε να βάζει φωτιές και τον ακινητοποίησαν.

Ωστόσο, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν γεωργικές εκτάσεις παρά μόνο δάσος και εξετάζονται οι λόγοι και τα κίνητρα του δράστη.

Στην πυρκαγιά της Σάμου επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό, ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 14 πυροσβέστες με 7 επιπλέον οχήματα για ενίσχυση. Συνδρομή παρέχουν 40 εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Σάμου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή και αναμένεται μία αρκετά δύσκολη νύχτα.

Αν και ο οικισμός Βουρλιώτες δεν απειλείται άμεσα, αποφασίστηκε η προληπτική του εκκένωση από 200 κατοίκους, ενώ κάηκε μία καλύβα στο δάσος. Η φωτιά ξέσπασε αρχικά κοντά στην Ιερά Μονή Βροντά, απ’ όπου πέρασε χωρίς να προκαλέσει ζημιές, αν και το μοναστήρι είναι κλειστό και χωρίς μοναχούς. Το μόνο θετικό είναι ότι στην περιοχή δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι.