Πα. Φεβ 3rd, 2023

Π. Νίκας για Σκάλα, “μια δεκάδα άνθρωποι κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η καθυστέρηση στην κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που προβλέπεται από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας αποβαίνει σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου, στην Σπάρτη, όπου στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας υπέγραψε συμβάσεις έργων, αλλά και προγραμματικές.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της προβλεπόμενης από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ-ΧΥΤΥ) στη θέση Ξηροκάμπια της Σκάλας έχει προκαλέσει αντιδράσεις και τον αποκλεισμό, από μερίδα κατοίκων, της εθνικής οδού Σκάλας – Σπάρτης, στην πιο πάνω περιοχή, προκειμένου να μην επιτραπεί η μετάβαση μηχανημάτων στον χώρο κατασκευής.

“Είναι απαράδεκτο το κλείσιμο του δρόμου από μια δεκάδα ανθρώπους, δεν μπορεί μια δεκάδα άνθρωποι να κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “σε καθημερινή βάση το ελληνικό δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει σταλίες για τα μηχανήματα που δεν εργάζονται εξ αιτίας αυτής της κατάστασης”.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, εξέφρασε δυσαρέσκεια και απογοήτευση “για την στάση των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι αποφεύγουν να πάρουν ευθεία θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα”.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr