Πε. Ιούλ 25th, 2024

Π. Νίκας: “Σε θέματα AμεA δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές”

Κοινοποίηση ειδήσεων

“Στα θέματα που αφορούν την ισότιμη κοινωνική αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία δεν χωρούν -και δεν υπάρχουν- πολιτικές ή κομματικές διαφορές” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου (ΠΟμΑμεΑ Πελοποννήσου), στην Τρίπολη.

Ο Π. Νίκας τόνισε ότι από σήμερα Δευτέρα λειτουργεί στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ανελκυστήρας που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με προβλήματα κινητικότητας στον όροφο του εν λόγω κτηρίου. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ανάλογες παρεμβάσεις θα υπάρξουν και σε άλλα κτήρια με υπηρεσίες της Περιφέρειας, η οποία δρομολογεί την απεμπλοκή της από μισθώματα ακατάλληλων κτηρίων, εξοικονομώντας περί τις 100.000 ευρώ ετησίως.

Τέλος, επισήμανε ότι μέσω του κοινωνικού ΕΣΠΑ γίνεται προγραμματισμός -σε συνεργασία με τους φορείς που εκπροσωπούν τα AμεA- προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με σκοπό τόσο να διευκολύνεται η προσβασιμότητα, όσο και να δημιουργηθούν συγκεκριμένες δομές όπου είναι απαραίτητο.

Στην εν λόγω εκδήλωση, παρευρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.