Πα. Ιούν 14th, 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία: Καταρρέει ο κυβερνητικός συνασπισμός – Αποχωρούν υπουργοί του Ρέντσι

Κοινοποίηση ειδήσεων

O Mατέο Ρέντσι ανακοίνωσε πως αποσύρει του βουλευτές του κόμματός του από τον κυβερνητικό συνασπισμό, που έχει ως επικεφαλής τον Τζουζέπε Κόντε.

Το κόμμα της Italia Viva του Ματέο Ρέντσι, απέσυρε δύο υπουργούς της από την κυβέρνηση συνασπισμού στην οποία ηγείται ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, έπειτα από διαφωνίες σχετικά με το σχέδιο ανάκαμψης της χώρας.

Ο κ. Ρέντσι, πρώην πρωθυπουργός, άσκησε σφοδρή κριτική στο σχέδιο του Κόντε για ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού, ενώ έκανε πράξη την απειλή του να αποσυρθεί από τον συνασπισμό, κίνηση που ενδεχομένως οδηγήσει σε κατάρρευση την ιταλική κυβέρνηση.

«Εμείς, ως κόμμα παραχωρούμε συνέντευξη Τύπου για να διευκρινίσουμε την πολιτική κατάσταση στη χώρα και να παραδώσουμε τις παραιτήσεις των υπουργών μας: Τερέζα Μπελανόβα και Έλενα Μπονέτι, στην επιστολή στον πρόεδρο Τζουζέπε Κόντε» υπογράμμισε ο κ. Ρέντσι.

«Δεν είναι εύκολη απόφαση, αλλά η κρίση έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς, διότι η Δημοκρατία δεν είναι τηλεοπτικό σόου», πρόσθεσε.

Τώρα, το «μπαλάκι» παίρνει ο κ. Κόντε που ή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης απο το κοινοβούλιο, ή θα παραιτηθεί μεταβαίνοντας στον προεδρικό μέγαρο, για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόμμα του Ρέντσι διαθέτει 30 βουλευτές και δύο υπουργούς, ενώ αν ο Κόντε δεν βρει 15 βουλευτές, η Ιταλία είναι πιθανό να προσφύγει στις κάλπες μέχρι τον Ιούνιο.

Πηγή: sputniknews.gr