Κυ. Απρ 2nd, 2023

Ρευματοκλοπές στην Πάτρα: Στο εδώλιο καθημερινά 7 – 8 άτομα για παρανομίες στα σπίτια που μένουν

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο υπάλληλος της ΔΕΔΗΕ κρατάει έναν πάκο χαρτιά με τις οφειλές και τις εξακριβώσεις της επιχείρησης για τις ρευματοκλοπές και στέκεται όρθιος κοντά στην έδρα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών. Πολλές φορές αναγκάζεται και «πετάγεται» στην διπλανή αίθουσα, στο Τριμελές και αυτό κρατά μήνες τώρα.

Κάθε δικάσιμη μέρα, 7 με 8 άνθρωποι κάθονται στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ρευματοκλοπή. Το φαινόμενο έχει ήδη λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Πάτρα. Αν κάποιος έχει πληρώσει και έχει κάνει διακανονισμό τη «γλιτώνει» προσωρινά αφού η υπόθεσή του αναβάλλεται μέχρι την τελευταία δόση! Αν όμως δεν έχει πληρώσει ή δεν έχει κάνει διακανονισμό, πέφτει «καμπάνα» μέχρι και 1 έτος φυλάκισης!

Σε πολλές περιπτώσεις η ΔΕΔΔΗΕ κάνει και αγωγές. Για οφειλές. Και τότε το ποσό είναι 5.000 ευρώ συν τα οφειλόμενα. Δεκάδες καταναλωτές είναι σε απόγνωση. Ομως αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση των ρευματοκλοπών είναι πραγματικά αξιοπερίεργο! Δεκάδες έχουν «συρθεί» στα δικαστήρια, κάποιοι έχουν καταδικαστεί αλλά ποτέ και κανείς δεν «ονομάζει» τον «δράστη της ρευματοκλοπής».

Το ποινικό αδίκημα της ρευματοκλοπής μπορεί να τελεστεί με διάφορους τρόπους. Οι συνηθέστεροι είναι: η επέμβαση στον μετρητή, με σκοπό να εμφανίζεται μικρότερη καταγραφόμενη κατανάλωση ενέργειας από την πραγματική, η παράκαμψη του μετρητή, ώστε να μην καταγράφεται καθόλου η ενέργεια που καταναλώνεται και η αυθαίρετη ενεργοποίηση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία έχει απενεργοποιηθεί από τον πάροχο για διάφορους λόγους π.χ. λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών.

Στα δικαστήρια της Πάτρας κάποιοι που έχουν κάνει ρευματοκλοπή έχουν αθωωθεί. Ενας πρώτος τρόπος είναι η εξόφληση του συνολικού οφειλόμενου ποσού από τον παραβάτη! Επίσης, μπορεί να επικαλεστεί ότι ο κληθείς από το Ποινικό Δικαστήριο δεν τέλεσε ο ίδιος την πράξη, καθώς δεν ήταν ο τελευταίος χρήστης του ακινήτου.

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, προβαλλόμενος λόγος αθώωσης, από το αδίκημα της ρευματοκλοπής, μπορεί να είναι και η επίκληση τυχόν λανθασμένων μετρήσεων εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ, που μπορεί κατά περίπτωση να γίνει δεκτός από το δικαστήριο.

www.newsit.gr

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr