Πε. Μάι 19th, 2022

Ρουβίκωνας: Επίθεση με βαριοπούλες σε σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, μετά την υπόθεση της ηλικιωμένης (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επίθεση με βαριοπούλες στο σούπερ μάρκετ της Lidl Ελλάς στο Ίλιον, όπου το περασμένο Σάββατο συνελήφθη ηλικιωμένη γυναίκα που έκλεψε, λόγω ανέχειας, κρέας και τυρί, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής μέλη του Ρουβίκωνα.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 3:30, όταν μέλη αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας έφτασαν μπροστά από το υποκατάστημα Lidl, που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον και με βαριοπούλες έσπασαν την κεντρική είσοδο, ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε όλη τη γυάλινη πρόσοψη του κτηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, το απόγευμα της Πέμπτης το σούπερ μάρκετ απέσυρε τη μήνυση κατά της ηλικιωμένης μετά το σάλο που προκλήθηκε, καθώς αρχικά η επιχείρηση επέμεινε στη δίωξη της φτωχής ηλικιωμένης.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης:

Πριν μερικές ώρες μια ηλικιωμένη γυναίκα μπήκε σε ένα supermarket της γνωστής πολυεθνικής Lidl και πήρε τρόφιμα που δεν είχε να πληρώσει.

Η γυναίκα έγινε αντιληπτή από το προσωπικό, την σταμάτησαν και κάλεσαν την αστυνομία.

Τόσο οι υπόλοιποι πελάτες αλλά ακόμη και οι μπάτσοι(!) που έφτασαν, ζήτησαν επανειλημμένα από τον υπεύθυνο του καταστήματος να μην προχωρήσει σε μήνυση εναντίον της γυναίκας. Αυτός επικαλούμενος τις οδηγίες που έχει και την πολιτική της εταιρίας για τέτοια περιστατικά, προχώρησε τις διαδικασίες της μήνυσης παρά τις αντιδράσεις. Η ηλικιωμένη συνελήφθη.

Ξεπερνώντας την οργή που προκαλεί το γεγονός αυτό καθαυτό, έχουμε να πούμε δυο λόγια με αποδέκτη τον λαό.

Η γυναίκα που πήρε τα τρόφιμα έκανε αυτό που από ότι φαίνεται σύντομα θα χρειαστεί να κάνουν πολλοί της τάξης μας που παρά τους κόπους και την δουλειά μιας ζωής, βρίσκονται, στην δύση της ζωής τους σε αδυναμία να επιβιώσουν.

Δεν έχει κανένα νόημα να περιμένεις ανθρώπινό πρόσωπο από το κράτος. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Ακόμη λιγότερο νόημα έχει να ζητάς από μια πολυεθνική εταιρία να δείξει συμπόνια, η συμπόνια δεν γεννάει χρήμα..

Αυτό που λέμε είναι πως πρέπει να ξεφορτωθούμε ένα σύστημα που κάνει τους ανθρώπους κλέφτες στα γεράματα για ένα κομμάτι ψωμί. Ακούγεται τετριμμένο αλλά δυστυχώς δεν είναι. Ακόμα και σε μια Δυτική χώρα το 2022, ο αγώνας παραμένει πρώτα από όλα για μια κοινωνία που κανείς δεν θα χρειάζεται να κλέψει για να φάει.

Τελικά η μήνυση της Lidl αποσύρθηκε με παρέμβαση του γνωστού κυβερνητικού γελωτοποιού Άδωνι Γεωργιάδη. Έπρεπε να μπει το «μέσο», να μιλήσει προσωπικά ο «άρχοντας» για να «αναγκαστεί η εταιρεία» να αποδεχθεί το προφανές. Είναι το ίδιο επικοινωνιακό κόλπο που έκανε και ο Μητσοτάκης με την Αττική Οδό και τις αποζημιώσεις των αποκλεισμένων στα χιόνια. Πολιτική σωτήρων και «υπερασπιστών των αδυνάτων» από τους προνομιούχους και τους πρίγκηπες και μόνο αν αρχίσουν να εξοργίζονται οι πολλοί.

Δεν πείθουν κανέναν αυτές οι επικοινωνιακές γελοιότητες, το ποιοι και γιατί τις κάνουν είναι ηλίου φαεινότερο. Γιατί αν και ευχάριστο το γεγονός ότι η ηλικιωμένη γλίτωσε το δικαστήριο και την καταδίκη για τρόφιμα λίγων ευρώ, το ουσιαστικό πρόβλημα παραμένει. Πως θα τραφεί αύριο αυτή η γυναίκα; Πως θα ζήσουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες γερασμένα άλογα της τάξης μας;

Κι όσο για τους άθλιους των Lidl, ιδιοκτησία ή ανώτερο προσωπικό θέλουμε να τους θυμίσουμε ότι μπορεί με γιαγιάδες που κλέβουν τρόφιμα να είναι αμείλικτοι, αλλά υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ανθρώπων εκεί έξω, πιο επικίνδυνες από φτωχές ηλικιωμένες, που η δική τους πολιτική είναι να απαντούν άμεσα και έμπρακτα σε κάθε ταξική αθλιότητα.

Ηλικιωμένη έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας από ντροπή

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε βάλει στην τσάντα της κρέας και τυρί, η αξία των οποίων ήταν περίπου 30 ευρώ. Οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ που ανήκει στη μεγάλη αλυσίδα των Lidl, την έπιασαν στα “πράσα” με την ηλικιωμένη να νιώθει μεγάλη ντροπή. Αν και οι υπόλοιποι πελάτες του καταστήματος προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι το αντίτιμο όσων είχε βάλει κρυφά στην τσάντα της η γυναίκα, ηλικίας περίπου 70 ετών, η πλευρά του σούπερ μάρκετ ήταν ανένδοτη.

Η ηλικιωμένη κατέληξε στο Τμήμα όπου ισχυρίστηκε ότι το έκανε από φτώχεια καθώς τη σύνταξη που παίρνει την δίνει σε δάνεια και δεν της μένουν χρήματα για να επιβιώσει. Οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν και προσπάθησαν να πείσουν την άλλη πλευρά να αποσύρει τη μήνυση ώστε να λήξει το ζήτημα.

Ωστόσο οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ ήταν κάθετοι πως αυτή είναι η πολιτική του καταστήματος για τέτοιες περιπτώσεις.