Δε. Ιούν 17th, 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Διέγραφε τις «ένοχες» αναζητήσεις αλλά αποκαλύφθηκε

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την ώρα που στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου – κινητά, τάμπλετ και λάπτοτ- νέες αποκαλύψεις έρχονται στο “φως” σχετικά με τις αναζητήσεις της στο ίντερνετ. 

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η 33χρονη -που κατηγορείται για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, με χορήγηση κεταμίνης- είχε φροντίσει να διαγράψει απο όλο το ψηφιακό της περιβάλλον και το εφεδρικό, όλες τις πιθανώς υποπτες αναζητήσεις της.
«Δεν εξέτασαν αυτές καθεαυτές τις αναζητήσεις των συσκευών, αλλά επικεντρώθηκαν στο στοιχείο που κοιτούν σχεδόν πάντα στην αρχή. Πρόκειται για το υπολογιστικό νέφος (cloud) που βρίσκει τους κωδικούς και μπαίνουν μέσα σε αυτό το νέφος. Εκεί διαπιστώθηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, γνώριζε και έχει διαγράψει στοιχεία. Έχουν διαγραφεί στοιχεία σε παρελθοντικές αναζητήσεις που θα επιχειρηθεί να ανακτηθούν από έλεγχο στα κινητά», ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος για την υπόθεση – θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.
Και συνέχισε: «Έχουν σβηστεί τα στοιχεία τελευταίων ετών που πιθανώς να οδηγούν σε αναζητήσεις ύποπτων ουσιών τα προηγούμενα χρόνια».

Στις 17 Ιανουαρίου του 2022, τον χρόνο που η Τζωρτζίνα κάνει την αναφερόμενη μαγνητική τομογραφία, ο γιατρός κάνει λόγο για την ουσία «χλωράλη», και αντί η 33χρονη να αναζητήσει αυτή την ουσία, βάζει τον όρο «αναισθητικά φάρμακα», ενώ στο άρθρο της εμφανίζεται και η κεταμίνη.

Στις 26 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου, παίρνει διαφήμιση της ουσίας κεταμίνης. Στη Google για να εμφανιστεί η ουσία αυτή θα πρέπει να έχει κάνει αναζητήσεις αυστηρά για την λέξη αυτή κι οι αναζητήσεις γι’ αυτή την ουσία δεν υπάρχουν.

Πηγή: newsit.gr