Δε. Μαρ 4th, 2024

Σάββατο 25 Ιουνίου το Πολυθεματικό Φεστιβάλ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας:Σάββατο 25 Ιουνίου η µεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση.

“ΕΙΜΑΣΤΕ. Της Μνήµηςκεντρίσµατα, του Χρόνου γυρίσµατα”, ο τίτλος του 22ου Πολυθεµατικού Φεστιβάλ.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας διοργανώνει την µεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωσή του, το 22ο Πολυθεµατικό Φεστιβάλ µε τίτλο «ΕΙΜΑΣΤΕ. Της Μνήµηςκεντρίσµατα, του Χρόνου γυρίσµατα».

Στην εκδήλωση θα επιχειρηθεί µιαπροσέγγιση της τοπικής ιστορίας  µέσα από τον χορό το τραγούδι, τη µουσική, τη λογοτεχνία, τα εικαστικά, την φωτογραφία και γενικά την τέχνη. Στόχος είναι η ανάδειξη της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής και καλλιτεχνικής δηµιουργίαςστην περιοχή της Βόχας και στα ερεθίσµατα που αυτή δέχεται από το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, αλλά και από την ιστορία και τις καταβολές των ανθρώπων της.

Θα παρουσιαστούν χοροί σύγχρονοι και κλασικοί, παραδοσιακοί και λαϊκοί, µοντέρνοι και οριεντάλαπό τα χορευτικά τµήµατα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας, ακολουθώντας τις πτυχές της ιστορίας του τόπου. Η εκδήλωση θα είναι σπονδυλωτή και των χορευτικών θα παρεµβάλλονταιµουσικές από τα Τµήµατα Κλασικής Κιθάρας του Συλλόγου, ενώ ζωντανά θα τραγουδήσουν οι δάσκαλοι και µαθητές της µουσικής Σχολής MusicFor Κορίνθου µε την οποία συνεργάζεται ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας.

Επιπλέον, µεταξύ των µουσικών και χορευτικών κοµµατιών θα πραγµατοποιείταιαφήγηση λογοτεχνικών κειµένωνΒοχαϊτών συγγραφέων, αλλά και προφορικών παραδόσεων, θρύλων και ιστοριών όπως ο θρύλος της «Νεράιδας της Βρύσης».

Παράλληλα, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν ηλεκτρονικά μεειδικές προβολές τα εικαστικά έργα των παιδιών του Τµήµατος Εικαστικών του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας αλλά και παλιές και ιστορικές φωτογραφίες της περιοχής.

Πρόκειται για άλλη µια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, όπως αυτές που µας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, τα χρόνια της πανδηµίας ήταν ο µόνος στον δήμο Βέλου-Βόχας, που επέµεινε σθεναρά στην διοργάνωση εκδηλώσεων, τηρώντας φυσικά αυστηρά όλα τα υγειονοµικά πρωτόκολλα, διατηρώντας µε αυτόν τον τρόπο υψηλά το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της περιοχής, αλλά και δίνοντας την µοναδική διέξοδο ψυχαγωγίας κατοίκων και επισκεπτών.

Το Σάββατο, λοιπόν, 25 Ιουνίου ραντεβού όλοι στο προαύλιο του 1ου Δηµοτικού Σχολείου Ζευγολατιού, ώρα 9:00 το βράδυ για να απολαύσουµε µιαπραγµατική ξεχωριστή εκδήλωση!

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του δήμου Βέλου-Βόχας και του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» του δήμου Βέλου-Βόχας.