Σα. Απρ 1st, 2023

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, πετάμε τις μάσκες… Άρθρο της Ιωάννας Κασίμη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, πετάμε τις μάσκες, αφήνουμε πίσω μας την παραδοσιακά εορταστική περίοδο των Αποκριών και μπαίνουμε σε μια περίοδο κάθαρσης σωματικής και πνευματικής.

Καλούμαστε ν΄αποκαθάρουμε το σώμα από τις πλούσιες σε τοξίνες τροφές και ν’ αποβάλουμε από μέσα μας μέσω τής ενδοσκόπησης και της περισυλλογήςκάθε αρνητικό συναίσθημα, κακόβουλη σκέψη και τοξικότητα.

          Με την αποτοξίνωση τού σώματος και τού πνεύματος ξεκινά η Σαρακοστή, περίοδο κατά την οποία δεν νηστεύουμε μόνο συγκεκριμένες τροφές, αλλά και συναισθήματα που βρίσκονται στον αντίποδα της χριστιανικής πίστης, όπως τον εγωισμό, τη μισαλλοδοξία, τη θλίψη, τον φόβο, τη μοχθηρία, την εχθρότητα, που δηλητηριάζουν τον εσωτερικό κόσμο μας και αυτό των ανθρώπων γύρω μας.

Το πέταγμα του χαρταετού συμβολίζει το «πέταγμα» του απελευθερωμένου από τα βαρίδια τής ψυχής και τού σώματοςεαυτού μας.

Η Κάθαρση οδηγεί στην Ανύψωση, σ’ ενα πνευματικό ταξίδι προς την ενάρετη ζωή και το Θείο, στη διάρκεια του οποίου καθένας από εμάς γίνεται καλύτερος άνθρωπος και ομορφαίνει και τις ζωές όσων τον συναναστρέφονται και συνεργάζονται μαζί του.

Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή!

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr