Δε. Απρ 15th, 2024

Σκληρή κόντρα Νίκα – Τατούλη: Ακούστηκαν βαριές κουβέντες και καταγγελίες (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Βαριές κουβέντες ακούστηκαν ανάμεσα στον νυν και στον πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και Πέτρο Τατούλη αντίστοιχα.

O Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χωρίς να κατονομάσει την εταιρεία, είπε ότι «πρέπει να έρθει ως θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο ότι εταιρίες συγκεκριμένης οικογένειας έχουν μπλοκάρει έργα 45.000.000 ευρώ και έχετε ευθύνη να μιλήσετε για αυτό. Το πολιτικό σύστημα της ώρας ενημερώνεται αναλυτικά για όλα αυτά».

Στην απάντησή του, ο Πέτρος Τατούλης, είπε: «Έχουμε πει ότι αυτό τον κύριο δεν τον φοβόμαστε, θα είναι στρυμωγμένος στη γωνιά του, όπως έχει μάθει. Δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο. Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον αδερφό μου, δεν το έχω κάνει ποτέ. Δεν έχω κάνει ανάθεση σε κανέναν αδερφό μου. Ένας μεγάλος ψεύτης, λέει μεγάλα ψέματα για τα 45.000.000 ευρώ. Ένας εκδικητικός άνθρωπος βρίσκεται δυστυχώς στη θέση του Περιφερειάρχη. Ξέρετε ότι το μόνο που κάνει ο κ. Περιφερειάρχης είναι αναθέσεις στους δικούς του. Ποιος είναι ο εργολάβος που του έχει κάνει αναθέσεις; Ο εργολάβος από την Καλαμάτα έχει κοινή εταιρεία με τον γιό του; Έχει στήσει μια εργολαβία αναθέσεων με τρεις εταιρείες που τυγχάνει το εξής παράδοξο που είναι πάντα εμπλεκόμενες μεταξύ τους.»

Ακολούθησε ανταπάντηση από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα: «Θα πω την αλήθεια χωρίς καμία επήρεια, χωρίς καμία επιρροή. Ένοχος, ένοχο ου ποιεί. Να απαντήσει σε ζητήματα πραγματικά όπως ότι έχουμε πρόβλημα με 45 εκ ευρώ ξαπλωμένα έργα, ότι έχουμε συνεχόμενες εκπτώσεις. Ότι 15 υπάλληλοι μας ασχολούνται να στέλνουν στοιχεία στον Οικονομικό Εισαγγελέα και στην Αρχή Διαφάνειας. Ό,τι λέγεται και γράφεται για μένα, ενημερώνεται η Αρχή Διαφάνειας. Έχω τρία παιδιά που μεγάλωσαν με δυσκολίες, έχουν σπουδές στο ανώτερο, ο μικρός που με βοήθησε στην προεκλογική περίοδο και γίνονται διάφορες στοχεύσεις, πολιτικός μηχανικός δουλεύει με μπλοκάκι, άνευ περιουσιακών στοιχείων. Τα χρήματα που παίρνει είναι του μηχανικού με το μπλοκάκι. Ο άλλος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και ο άλλος στρατιωτικός ιατρός, καθηγητής Πανεπιστημίου. Δεν υπάρχει καμία εταιρεία που έχουν συμβληθεί τα παιδιά ή εγώ δεν το γνωρίζω. Δεν είναι το παιδί σε εταιρεία που λαμβάνει δημόσια έργα. Ένα παιδί που μάχεται για το μεροκάματο. Επειδή μετείχε στον προεκλογικό αγώνα του πατέρα του;

Αν εννοείται στον κ. Μοτσόκο, εγώ λέω το όνομα του, που πήρε το έργο 300.000 ευρώ να ανασυγκροτήσει ένα έργο σαπάκι. Αν εννοείται αυτόν.

Έχει δέκα εταιρείες, ένας καταξιωμένος κατασκευαστής έργων.

Οι όποιες αναθέσεις γίνονται σύμφωνα με το νόμο.

Μη βάζουμε τα παιδιά μας μπροστά, όταν δεν έχουμε στοιχεία.

Στα ΦΕΚ είναι καταγεγραμμένα τα στελέχη εταιρειών που έπαιρναν έργα στην Πελοπόννησο.

Τα δικά μου παιδιά δεν παίρνουν δημόσια έργα, μάχονται για το μεροκάματο. Κι έκανα πολύ μεγάλο αγώνα για αυτά τα παιδιά και χαίρομαι ότι πρώτευαν παντού.

Δεν θα επιτρέψω σε αυτό τον που δεν έχει ιερό και όσιο, λερώνει και το βήμα με αυτά που λέει. Όλα αυτά θα τα μάθει ο λαός, ένα – ένα, σπίτι – σπίτι».