Πα. Δεκ 1st, 2023

Στάση εργασίας για δασκάλους και νηπιαγωγούς στις 15 Δεκεμβρίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, η οποία θα ξεκινήσει από τις 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) προανήγγειλε τη στάση εργασίας των δασκάλων και νηπιαγωγών την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, η οποία θα έχει τη δυνατότητα επιπλέον 3ωρης στάσης εργασίας από τους Συλλόγους για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στις συγκεντρώσεις.

Θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση της ΔΟΕ στις 12:00 στα Προπύλαια μαζί με ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

«Συνεχίζουμε – δυναμώνουμε τον αγώνα για εργασία και μισθό με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και το επιστημονικό μας έργο» αναφέρουν από τη ΔΟΕ.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Αγωνιζόμαστε για:

  • Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ 2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.
  • Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
  • Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ο αυταρχισμός του Υπουργείου Παιδείας δε θα περάσει».