Δε. Ιούν 17th, 2024

Στην Περαχώρα το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό 2021 – 22

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση αρχίζει δυναμικά και πάλι το μουσικό του ταξίδι στις πόλεις της περιφέρειας, μετά από δυο χρόνια σιωπής λόγω της πανδημίας του Covid – 19 και υποδέχεται ξανά με τραγούδια και χαρές τους μικρούς του φίλους, με πρώτο σταθμό για φέτος, την Περαχώρα Κορινθίας.


ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

Παιδιά 5-8 και 9-12 και τους γονείς τους

Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικούς παιδαγωγούς, θεραπευτές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Το πρόγραμμα θα ταξιδέψει στην Περαχώρα Κορινθίας 13, 14 & 15 Μαΐου 2022.

Παρασκευή 13 Μαΐου | Ενημέρωση Γονέων | 17:00-18:30 για παιδιά 5-8 ετών & 18:30-20:00 για παιδιά 9-12 ετών.

Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Μαΐου | 10:00 -12:00 για παιδιά 5-8 ετών & 12:00-14:00 για παιδιά 9-12 ετών.

Το απόγευμα του Σαββάτου 18:00 – 20:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση βιωματικού εργαστηρίου για Εκπαιδευτικούς.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας Κορινθίας.

ΧΩΡΟΣ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας Κορινθίας – Περαχώρα, Τ.Κ. 20300, Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.

Τα βιωματικά εργαστήρια των εκπαιδευτικών στην Αττική πραγματοποιούνται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ στην περιφέρεια στα Ειδικά Νηπιαγωγεία και Ειδικά Δημοτικά σχολεία

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δωρεάν

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πώς μπορεί το Κλειδί του Σολ να ξεκλειδώσει συναισθήματα και δεξιότητες παιδιών που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού; Ένα εργαστήριο μουσικής για γονείς και παιδιά, το οποίο απελευθερώνει την επικοινωνία με νότες και ρυθμό.

Όταν οι λέξεις γράφονται με νότες σε όλη την Ελλάδα. Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση αρχίζει δυναμικά και πάλι το μουσικό του ταξίδι στις πόλεις της περιφέρειας, μετά από δυο χρόνια σιωπής λόγω της πανδημίας του Covid – 19 και υποδέχεται ξανά με τραγούδια και χαρές τους μικρούς του φίλους, με πρώτο σταθμό για φέτος, την Περαχώρα Κορινθίας. Στις 13, 14 και 15 Μαΐου, προσκαλεί μικτές ομάδες παιδιών, με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν όλοι σε ένα ατελείωτο μουσικό παιχνίδι.


Άκου, δες και μπες στο ειδικά μελετημένο μουσικό παιχνίδι με όλες τις αισθήσεις σου. Οι μουσικοί και οι εκπαιδευτικοί είναι δίπλα σου για να προσαρμόσουν όλες τις μουσικές δραστηριότητες στις δικές σου επιθυμίες και ικανότητες. Στο εργαστήριο αυτό, οι ήχοι και τα μουσικά όργανα βοηθούν κάθε παιδί να απελευθερώσει τα συναισθήματά του και να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Στόχος του εργαστηρίου είναι να μπορέσουν τα παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, μέσα από την εμπειρία της ομαδικότητας, να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να ενσωματωθούν στην ομάδα.


Η τέχνη της μουσικής ξεπερνά τη λεκτική επικοινωνία, ταξιδεύει και φέτος σε νέους προορισμούς, σε πόλεις της περιφέρειας, και ενισχύει την πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση και στο παιχνίδι.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στην Περαχώρα Κορινθίας και για αιτήσεις συμμετοχής, απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο της σχολικής μονάδας:

Τ. 27440 79288 / 6973652572 | Δευτέρα- Παρασκευή| 9:00-13:00 & 18:00 – 20:00.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Πιθαμούδης Γεώργιος.


Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης.