Πα. Σεπ 22nd, 2023

Στη Νεμέα Κορινθίας η 3η στάση του οδοιπορικού τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού

Κοινοποίηση ειδήσεων

Όλα είναι έτοιμα για το 3ο συνέδριο του οινοτουρισμού της Νεμέας που έχει τίτλο: «Ένα ταξίδι στον οίνο και στο χρόνο», και συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο υπουργός Τουρισμού,  Βασίλης Κικίλιας και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, θα κηρύξουν την έναρξη του συνεδρίου. Είναι η 3η στάση του οδοιπορικού οινοτουρισμού, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Τουρισμού, τον Ιούλιο του 2021, στη Σαντορίνη και συνεχίστηκε το Νοέμβριο, του ίδιου έτους, στη Δυτική Μακεδονία.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της δυναμικής και των ευκαιριών ανάπτυξης, που δημιουργεί ο οινοτουρισμός, σε συνδυασμό με άλλες μορφές τουριστικής δραστηριότητας.

Το συνέδριο, το οποίο θα παρακολουθήσουν ξένοι πρέσβεις, καθώς και δημοσιογράφοι του εγχώριου και διεθνούς τύπου, θα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες δράσεις γνωριμίας με την τοπική παραγωγή και την παράδοσή της.

Θα πραγματοποιηθούν περιήγηση και φύτεμα αμπελώνα στη Νεμέα, όπως και επισκέψεις οινογνωσίας σε παραγωγικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής της Νεμέας και της Μαντίνειας, οι οποίες έχουν λάβει το ειδικό Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου (ΣΕΟ) του Υπουργείου Τουρισμού.

Οι προσκεκλημένοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικό workshop, από επαγγελματίες εγνωσμένου κύρους και με πολυετή εμπειρία στον χώρο, αφιερωμένο στο terroir της περιοχής της Νεμέας, πατρίδας του Αγιωργίτικου.

Το πρόγραμμα του τριημέρου συμπληρώνεται από αμιγώς συνεδριακό σκέλος. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Κικίλιας, ενώ ξεχωριστές εισηγήσεις θα έχουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, η γενική γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και η διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης για την Ευρώπη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Alessandra Priante.

Θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίαση της νέας ειδικής ψηφιακής πύλης, αφιερωμένης στον ελληνικό οινοτουρισμό, ενώ θα λάβει χώρα ξεχωριστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με την συμμετοχή επιχειρηματιών του πρωτογενούς τομέα, αλλά και του τουριστικού κλάδου, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στο επίκεντρό της συζήτησης, θα βρεθεί η νέα γενιά οινοποιών, το μέλλον της ελληνικής αμπελουργίας και οι προκλήσεις του.