Τε. Μάι 25th, 2022

Στις φλόγες τυλίχθηκε γνωστό οινοποιείο στα Μέγαρα – Καταστράφηκε ολοσχερώς (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ρεπορτάζ Αναστασία Στεφανή

Στις φλόγες τυλίχθηκε γνωστό οινοποιείο στα Μέγαρα – Καταστράφηκε ολοσχερώς (εικόνες)

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτης, συνεχίζει την καταστροφική της πορεία και στα Μέγαρα.

Στις φλόγες παραδόθηκε το ”Κτήμα Εύχαρις” που δραστηριοποιείται στην περιοχή των Μεγάρων. Επί τόπου, επιχείρησαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ δεν υπήρξαν τραυματίες. Στον ίδιο χώρο, βρισκόταν και η κύρια κατοικία των ιδιοκτητών η οποία παραδόθηκε κι αυτή στις φλόγες. Τα σταθμευμένα οχήματα γύρω από την επιχείρηση έγιναν στάχτη. Ο 75χρονος ιδιοκτήτης του γνωστού οινοποιείου είναι καλά στην υγεία του, χάρη στην άμεση παρέμβαση αστυνομίας και Πυροσβεστικής, ωστόσο έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάηκαν ολοσχερώς μηχανήματα που κόστιζαν εκατομμύρια. Αναμένεται η καταγραφή των ζημιών από την αρμόδια υπηρεσία.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Περάσαμε μια εφιαλτική νύχτα. Οι δυνατοί άνεμοι αναζωπύρωναν τις εστίες. Τα Μέγαρα δεν πιστεύω ότι κινδύνευσαν, αλλά η ευρύτερη περιοχή έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι ισχυροί. Η φωτιά έφτασε στα 7-8χλμ. από τα Μέγαρα. Εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες, αν δεν τεθούν υπό έλεγχο δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Εκκενώσαμε σχεδόν όλες τις περιοχές, όλους τους οικισμούς που βρίσκονται εκτός πόλης», εξήγησε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Σταμούλης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι πάνω από 40.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής από τη μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια Όρη πρόσθετοντας ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν πολλά τα μέτωπα και δόθηκε μεγάλη μάχη για την προστασία του καταφυγίου Άγριας Ζωής αλλά και για πολλούς οικισμούς