Τρ. Ιούλ 23rd, 2024

Στο Άργος τίμησαν τους απογόνους των ηρώων του 1821

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το έτος 2021 είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η Επανάσταση που ενέπνευσε όλη την Ευρώπη και κράτησε άσβεστη την φλόγα του φιλελληνισμού μέχρι και σήμερα.
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών τιμά τους ήρωες του 1821 μέσω της απονομής των απογόνων τους με το υψηλότερο μετάλλιο, αυτό του αστέρα. 

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος τίμησε σήμερα Κυριακή 3 Οκτωβρίου, τα μέλη του Πατριωτικού Ομίλου των απογόνων αγωνιστών του 1821 και ιστορικών γενών της Ελλάδος, όπου και απένειμε το μετάλλιο του αστέρα. 
Με το πέρας της τέλεσης της δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου, πραγματοποιήθηκε η τελετή μεταλλιοδοσίας στον εξωτερικό χώρου του Παλαιού Δημαρχείου Άργους.

Στη συνέχεια ο Παραδοσιακός Σκοπευτικός Όμιλος Πατρών και ο Χορευτικός όμιλος «Μοραίτες εν χορώ», παρουσίασαν χορευτικά και δρώμενα του δοξασμένου 1821.
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, δήλωσε: “Αποτελεί υποχρέωσή μας να τιμούμε εκείνους που μας πρόσφεραν, με αντάλλαγμα τη ζωή τους, να είμαστε σήμερα ελεύθεροι! Σήμερα ο Δήμος Άργους Μυκηνών τιμά με το υψηλότερο μετάλλιο της πόλης τους απογόνους των ηρώων του 1821!”

Οι απόγονοι των ηρώων που βραβεύτηκαν είναι:
Ασπρογέρακας Γρίβας Γεώργιος
Βογιατζής Αντώνιος
Γραμματίκας Αινιάν-Γεώργιος
Γκριτζαλης Γιαννάκης
Ανδρέας Ζαίμης
Κωνσταντίνος Ζαίμης
Παναγιώτης Ζαίμης
Κανάρης Σταμάτης
Κλειώσης Χρήστος
Κόλλια -Ραζικότσικα Οδυσσέας
Μαυρομιχάλη Αννίτα
Μελετόπουλος Μελέτιος
Οικονόμου-Γιούρος Αλέξανδρος
Οικονόμου Πέτρος
Πετμεζάς Αντώνιος
Σταϊκόπουλος Θεοδώσιος
Σταματελόπουλος Σ.Νικήτας
Τζαβέλλας Κωνσταντίνος
Πλαπούτας Κωνσταντίνος