Κυ. Μάι 26th, 2024

Στο Δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο Ναύπλιο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του ΚΤ. ΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε) Τιμολέοντα Κατσίπο καθώς και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού έγιναν συναντήσεις με τους Δικαστές, Προέδρους Εφετών Πρωτοδικών, τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών, με τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και στελέχη του Δικηγορικού Συλλόγου.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (δικηγόρος) Γιάννης Μαλτέζος και ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος

Από τις συναντήσεις και τις αλλεπάλληλες συσκέψεις δρομολογήθηκαν λύσεις για μια σειρά από θέματα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό:

1) Θα παραχωρηθεί η πλατεία του Δικαστικού Μεγάρου στον Δήμο Ναυπλιέων με τη μόνη προϋπόθεση ότι σε περίπτωση που υπάρξουν παρεμβάσεις σε αυτήν να συνάδουν με το ύφος του κτιρίου.
2) Οι επείγουσες ανάγκες εργασιών του Δικαστικού Μεγάρου θα προχωρήσουν άμεσα, μετά από αυτοψία που θα γίνει στο άμεσο μέλλον από στελέχη της ΚΤΥΠ.
3) Στο εγγύς μέλλον θα γίνει μελέτη για την συνολική αναβάθμιση, ανακαίνιση και συντήρηση του Μεγάρου, ενός κοσμήματος για την πόλη του Ναυπλίου αλλά και τη Δικαιοσύνη μια που πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα δικαστικά μέγαρα της Ελλάδος.