Πε. Νοέ 30th, 2023

Στο Ξυλόκαστρο η ειδική και πλήρως εξοπλισμένη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής , ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος και Μέλος του Ιδρύματος Ογκολογίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Ιατρός κ. Άγγελος Χρονάς παρευρέθηκαν στην ειδική και πλήρως εξοπλισμένη αυτοκίνητη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στο Ξυλόκαστρο. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχοντας επιδείξει υψηλή κοινωνική ευαισθησία και με την πεποίθηση πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, συνεχίζουν το Πρόγραμμα  που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου». Όλες οι γυναίκες του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, εξετάζονται ΔΩΡΕΑΝ από κλιμάκιο των Ιατρών της κινητής μονάδας με Τεστ Παπανικολάου και Ψηφιακή Μαστογραφία. 

Όλες οι γυναίκες άνω τον 25 ετών μπορούν να εξεταστούν χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο. 

Το πρόγραμμα δράσης θα υλοποιηθεί και στους έξι Δήμους του Νομού Κορινθίας, εξυπηρετώντας ημερησίως 25 με 30 γυναίκες και για διάστημα τουλάχιστον 60 ημερών, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες του εκάστοτε Δήμου.

Ο κ. Γκιολής αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους και με την ιδιότητά του ως Ιατρός και ο ίδιος, τόνισε μεταξύ άλλων πως <<ο προληπτικός έλεγχος είναι η καλύτερη θεραπεία κατά του καρκίνου>>. Προλαμβάνετε  εκ των προτέρων με την έγκαιρη διάγνωση, τα πρώτα στάδια της ασθένειας, αποτρέποντας αρνητικές καταστάσεις και συνέπειες κάνοντας την οποιαδήποτε απαιτούμενη θεραπεία, αποτελεσματική. 

                                                          <<Η πρόληψη σώζει ζωές>>