Τρ. Ιούν 28th, 2022

Στο τραπέζι παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις και αύξηση των δόσεων (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σενάρια για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με παράλληλη αύξηση του αριθμού των δόσεων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Στα τέλη Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο κυκλοφορούν ήδη σενάρια τόσο για παράταση της προθεσμίας, όσο και για το ενδεχόμενο να πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η αύξηση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ σε έξι μηνιαίες δόσεις, από πέντε που είναι σήμερα. Πιθανή θεωρείται και η παράταση στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας δήλωσε «Εφόσον έχουμε δώσει παρατάσεις για την πληρωμή των ασφαλιστικών και των φορολογικών υποχρεώσεων, καταλαβαίνουμε όλοι όταν πλέον φτάσουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου, θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν όλοι στο σύνολο των ποσών που θα έχουν συσσωρευτεί. Επομένως, θα τους διευκολύνουμε και μετά».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ