Σα. Μαρ 25th, 2023

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου και την επέκτασή του προς την Ολυμπία και την Τσακώνα, χωρίς διόδια, ζήτησαν οι συμμετέχοντας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν την Τετάρτη 26/2 επί της εθνικής οδού, στο ύψος του Βουπρασίου της Ηλείας, τα μέλη του πανηλειακού συμβούλιο αιρετών.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Ηλεία και την Αχαΐα, καθώς και πολλοί κάτοικοι από περιοχές των δύο νομών.

Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει άλλο περιθώριο, το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου πρέπει να συνεχιστεί, για αυτό και απαιτούμε χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση με δημόσια δαπάνη, χωρίς διόδια».

Επίσης, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να ανεχτούμε να κηδεύουμε νέους ανθρώπους, θύματα των τροχαίων» και προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις για το έργο του αυτοκινητόδρομου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης τόνισε στην ομιλία του ότι «ο δήμος διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα» και πρόσθεσε: «Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια, χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί για χρήση, χωρίς διόδια. Αυτός ο αγώνας θα έχει συνέχεια. Δεν τελειώνουμε σήμερα. Θα τελειώσουμε όταν ο δρόμος θα είναι πραγματικότητα».

Στο μεταξύ, με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε ότι «για άλλη μία φορά εκφράζουμε την απαίτησή μας για κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, το ταχύτερο», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ειδικά σήμερα, στέλνουμε ένα μήνυμα και στην Ε.Ε., ώστε να αντιληφθεί την κρισιμότητα του έργου και να προχωρήσει άμεσα στην απάντησή της προς το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να φανεί εάν μπορεί να προχωρήσει ο σχεδιασμός που η σημερινή πολιτική ηγεσία προκρίνει ή πρέπει να δρομολογηθεί αλλαγή πλεύσης και σχεδίων».

Επίσης, σημείωσε ότι «ο χρόνος που χάνεται, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι μόνο χρήμα, είναι κυρίως ζωή και η Δυτική Ελλάδα δεν αντέχει, ούτε άλλες ανθρώπινες απώλειες, ούτε άλλο χαμένο χρόνο».

Η κινητοποίηση στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, κοντά στα όρια των νομών Ηλείας και Αχαΐας, ολοκληρώθηκε περίπου στις 2:15μμ και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται, πλέον, κανονικά.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr