Τρ. Ιούν 18th, 2024

Συγκλονίζει το μήνυμα της μητέρας της Γαρυφαλλιάς – «Μου έχει αφήσει έναν σκοπό»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σπαράζουν καρδιές τα λόγια της μητέρας της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, του 26χρονου κοριτσιού που δολοφόνησε ο 30χρονος σύντροφός της το καλοκαίρι του 2021 στη Φολέγανδρο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο 30χρονος δολοφόνος της Γαριφαλιάς Ψαράκου, οδηγείται φρουρούμενος στις φυλακές. Κρίθηκε ένοχος με ποινή ισόβιας κάθειρξης από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου για τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας το καλοκαίρι του 2021 στη Φολέγανδρο.

«Μου έχει αφήσει έναν σκοπό, να προχωρήσω στα βήματά της και να γίνω η φωνή της όσο γίνεται, να μην ξεχαστεί ποτέ, να μπορέσει να βγει κάτι καλό για την κοινωνία. Σίγουρα ένα αίσθημα δικαίωσης το νιώθουμε, όμως δικαίωση για μας, το έχω ξαναπεί, θα ήταν να γυρίσει πίσω το παιδί μας», είπε η μητέρα της μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Κανένα ελαφρυντικό

Ο δράστης κρίθηκε ένοχος για την τέλεση εγκληματικής πράξης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

«Ήταν μια εμβληματική δίκη. Δυστυχώς γι’ αυτήν την υπόθεση, λαμβανομένου υπόψιν του βασανισμού του κοριτσιού πριν την πετάξει ο δράστης στη θάλασσα, ήταν αυτό που στη συνείδηση των δικαστών και των ενόρκων δεν μπορούσε να ξεπεραστεί», είπε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, οι κακώσεις που είχε το θύμα στο πρόσωπο και το κεφάλι προήλθαν από τα χτυπήματα που της προκάλεσε ο δράστης, ενώ στη συνέχεια ο 30χρονος δεν έκανε καμία προσπάθεια να σώσει την ατυχή κοπέλα αφού την πέταξε στη θάλασσα.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη.

Το άψυχο κορμί της Γαρυφαλλιάς, το είχαν ανασύρει από τη θάλασσα λιμενικοί, ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό καθώς τα βαριά χτυπήματα που είχε υποστεί πέφτοντας στους βράχους δεν τις επέτρεψαν να αντιδράσει.