Πε. Ιούν 8th, 2023

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα παιδιά της Atraktos Kids και στην εκπομπή «Μεγάλες Κουβέντες»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με παιδιά της Atraktos Kids και στην εκπομπή «Μεγάλες Κουβέντες», μια πρωτοβουλία της Ατράκτου, Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μια διαφορετική συνέντευξη μακριά από την πολιτική και τις τρέχουσες εξελίξεις, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα παιδιά της Atraktos Kids και στην εκπομπή «Μεγάλες Κουβέντες».

Ο κ.Μητσοτάκης απάντησε στα ερωτήματα παιδιών της Atraktos Kids, μιας πρωτοβουλίας της Ατράκτου, στο πλαίσιο της εκπομπής επαγγελματικού και κοινωνικού προσανατολισμού «Μεγάλες Κουβέντες».

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα παιδικά του χρόνια, τις ανησυχίες του, τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του, τι θέλει να κάνει μετά το τέλος της πανδημίας αλλά και τι θα έκανε αν είχε τη δύναμη ενός υπερήρωα…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με παιδιά της Atraktos Kids και στην εκπομπή «Μεγάλες Κουβέντες», μια πρωτοβουλία της Ατράκτου, Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως την πιο δύσκολη απόφαση που πήρε μέχρι τώρα, το ότι “έπρεπε να τα κλείσουμε όλα για τον κορονοϊό” λέγοντας ότι ήταν πολύ δύσκολο να πρέπει να σταματήσουν στη χώρα να λειτουργούν τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις, να μείνει ο κόσμος στο σπίτι του.

Επίσης κάλεσε για άλλη μια φορά τον κόσμο να εμβολιαστεί, αναφέροντας ως παράδειγμα την πολυομυελίτιδα από την οποία είχε προσβληθεί η μητέρα του, όταν δεν υπήρχαν εμβόλια.

“Ξέρεις ότι κάποτε υπήρχαν αρρώστιες που τώρα έχουν εξαφανιστεί, που δεν τις ξέρουμε καν, και εξαφανίστηκαν επειδή βρέθηκαν τα εμβόλια. Η μαμά μου, ας πούμε, την οποία, όπως με ρώτησες, αγαπούσα πάρα πολύ, είχε αρρωστήσει από μία αρρώστια η οποία λέγεται πολιομυελίτιδα, η οποία δεν είναι γνωστή πια, έχει σχεδόν εξαφανιστεί, η οποία μπορεί να σε αφήσει τελείως παράλυτο. Και όταν η μαμά μου αρρώστησε δεν υπήρχαν τα εμβόλια, όταν ανακαλύφθηκαν όμως τα εμβόλια πριν από 70 χρόνια και εμβολιαστήκαμε όλοι πια, η αρρώστια εξαφανίστηκε. Έτσι θα εξαφανιστεί και ο Covid αν όλοι εμβολιαστούμε” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Μέρος από την συνέντευξη του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με παιδιά της Atraktos Kids και στην εκπομπή «Μεγάλες Κουβέντες», μια πρωτοβουλία της Ατράκτου, Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Παιδιά: Γεια σας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γεια σας παιδιά.

Παιδιά: Είμαι η Αγάπη. Είμαι ο ‘Αγγελος. Εγώ είμαι ο Πάνος. Εγώ είμαι η Κρυσταλλία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Και εγώ είμαι ο Κυριάκος.

Παιδιά: Εγώ είμαι η Αλίκη. Και εγώ είμαι ο Φίλιππος.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι έτοιμος. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με φιλοξενείτε.

‘Αγγελος: Πριν από όλα, είστε στην ‘Ατρακτο -νομίζω το ξέρετε- και πάμε για τη συνέντευξή μας.

Αγάπη: Λοιπόν, εγώ ήθελα να σας ρωτήσω: όταν ήσασταν μικρός τι σας άρεσε πιο πολύ να κάνετε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να παίζω ποδόσφαιρο και να φτιάχνω συναρμολογούμενα αεροπλανάκια.

Φίλιππος: Θέλατε από μικρός να γίνετε Πρωθυπουργός;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι, καθόλου.

Φίλιππος: Γιατί;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μικρός ήθελα να γίνω τελείως διαφορετικά πράγματα.

Αλίκη: Όπως;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οδηγός τραίνου, μετά πιλότος, μετά γιατρός και Πρωθυπουργός…

Φίλιππος: …στο τέλος.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν θέλεις να ασχοληθείς με την πολιτική δεν σκέφτεσαι ότι θα ασχοληθείς με την πολιτική για να γίνεις Πρωθυπουργός κατευθείαν. Ξεκινάς από βουλευτής και όπου φτάσεις.

‘Αγγελος: Όταν ήσασταν μικρός, σας έλειπε ο μπαμπάς σας όταν έφευγε για να κάνει αυτά που κάνετε εσείς τώρα;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι μου έλειπε πολύ γιατί ο μπαμπάς μου δούλευε πάρα πολύ όταν ήμουν μικρός, δεν τον έβλεπα πολύ, αλλά πρέπει να σου πω ότι και τον λίγο χρόνο που με έβλεπε ήταν ένας εξαιρετικός μπαμπάς. Οπότε, ναι, μου έλειπε πολύ όταν μεγάλωνα.

Πάνος: Σαν παιδί είχατε ακούσει να λένε οι άλλοι κακά λόγια για τον μπαμπά σας, λόγω των πολιτικών; Είχατε τσακωθεί ποτέ στο σχολείο γι’ αυτό το θέμα;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βέβαια. Και είχα ακούσει να λένε άσχημα πράγματα και είχα τσακωθεί στο σχολείο. Και πρέπει να σου πω ότι όταν μεγάλωνα, αισθανόμουν άσχημα όταν έλεγαν άσχημα πράγματα για τον πατέρα μου. Φαντάζομαι ότι κι εσύ το ίδιο θα αισθανόσουν. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά αισθάνονται τα ίδια πράγματα αν ακούν να λένε κάτι άσχημο για τον μπαμπά τους. Απλά επειδή εμένα ο μπαμπάς μου ήταν στην πολιτική και ήταν γνωστό πρόσωπο ήταν λογικό να προκαλεί τέτοιου είδους αντιδράσεις από άλλα παιδιά.

Αλίκη: Ξέρουμε ότι είχατε μεγάλη αδυναμία στη μαμά σας. Τι θαυμάζετε, όμως, περισσότερο σε εκείνη;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκτός του ότι ήταν πολύ καλή μαγείρισσα. Ήταν πολύ καλή μαγείρισσα, αλλά η μαμά μου, για να καταλάβεις εγώ είχα τρεις μεγάλες αδερφές, οπότε όταν γεννήθηκα εγώ που ήμουν το πρώτο και το μόνο αγόρι στην οικογένεια κατάλαβες ότι η μαμά μου χάρηκε πάρα πολύ. Και είχαμε μία πολύ στενή σχέση. Ήταν ένας πάρα πολύ ζεστός και καλός άνθρωπος.

Αλίκη: Εσείς δεν είχατε κάνει πρώτα μία άλλη δουλειά πριν γίνετε Πρωθυπουργός, σωστά;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς, βέβαια είχα κάνει. Δούλευα.

Αλίκη: Έχετε κάνει; Ποια;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βέβαια, δούλευα για δέκα χρόνια. Δούλευα σε τράπεζα, δούλευα σε μία εταιρεία που έδινε συμβουλές σε άλλες εταιρείες. Δούλευα 10 χρόνια πριν μπω στην πολιτική και πριν γίνω Πρωθυπουργός, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς, δεν ξεκινάει κάνει την πολιτική για να γίνει Πρωθυπουργός. Όπως σου είπα, πρώτα εκλέχθηκα βουλευτής για αρκετά χρόνια, μετά έγινα Υπουργός και μετά έγινα Πρωθυπουργός επειδή κέρδισε το κόμμα του οποίου είμαι επικεφαλής, η Νέα Δημοκρατία, τις τελευταίες εκλογές.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr