Κυ. Ιούν 23rd, 2024

Συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν ρημάξει τους καταλύτες των ΙΧ στην Κορινθία 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, έντεκα περιπτώσεις κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 29, 32 και 35 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε όχημα που επέβαιναν οι πιο πάνω, όπου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς χρυσαφικά και τιμαλφή, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, προέκυψε ότι οι πιο πάνω, κατά το χρονικό διάστημα, από την 20.9.2022, έως και την 25.9.2022, είχαν διαπράξει συνολικά 9 περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, όπου αφαιρούσαν τους καταλύτες, μία περίπτωση κλοπής κρατικών πινακίδων οχήματος, καθώς και μία περίπτωση κλοπής σε οικία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για την εξακρίβωση, της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.