Πε. Ιούν 8th, 2023

Συνελήφθησαν 20 άτομα στην Κορινθία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων συνελήφθησαν 20 άτομα.

 Στόχος των δράσεων είναι η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Συνεχίζονται, απρόσκοπτα, οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Κορινθίας με σκοπό την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών.

Στο πλαίσιο αυτό, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, το χρονικό διάστημα από την 27.4.2023 έως και την 4.5.2023, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας οι οποίες όμως επεκτείνονται και στο σύνολο της εδαφικής αρμοδιότητας της Κορινθίας.

Τις επιχειρήσεις συνέδραμαν αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και Ειδικών Ελέγχων (Ο.Ε.Ε.).

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ελέχθησαν -220- άτομα, προσήχθησαν -43-άτομα, ενώ συνελήφθησαν -20- άτομα.

Αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • -10- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • -8- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • -1– άτομο, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού,
  • -1– άτομο, το οποίο διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Τέλος, ελέχθησαν -153- οχήματα, βεβαιώθηκαν -81- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν -5- ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγούνται αρμοδίως, ενώ οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr