Τρ. Απρ 16th, 2024

Σχολεία: Έρχονται αυστηρές ποινές για μαθητές με κινητά – Ποιοι κινδυνεύουν με οριστική αποβολή

Κοινοποίηση ειδήσεων

Aυστηροποίηση των ποινών σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας με στόχο να τηρηθεί η εγκύκλιος που απαγορεύει οι μαθητές να έχουν κινητά τηλέφωνα στο σχολείο. Καθώς το bullying μέσα από τη δημοσίευση βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα αρχίζει να λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, αλλά και η ίδια η ύπαρξη των κινητών τηλεφώνων εντός των σχολικών αιθουσών αποσυντονίζει τους μαθητές, το υπουργείο καταρτίζει σύμφωνα με πληροφορίες συγκεκριμένο «ποινολόγιο» που θα εφαρμόζεται κατά περίπτωση.

Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», όσοι μαθητές αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τα οποία εκθέτουν ή διακωμωδούν συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, θα τιμωρούνται ακόμα και με οριστική αποβολή από το σχολείο τους και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Αυτή πρόκειται να είναι η αυστηρότερη των ποινών, που μπορεί να επιβληθεί.

Όπως προβλέπεται, θα είναι υποχρεωτικό οι μαθητές να παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα κάθε μέρα στο σχολείο, με την έναρξη του μαθήματος. Οι ποινές εάν κάποιος μαθητής βρεθεί με κινητό, θα είναι από ωριαία αποβολή έως και ημερήσια, στην περίπτωση που έχει επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τα κινητά στα σχολεία

Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία από το 2018 αναφέρει, μεταξύ άλλων:

  • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.
  • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου. Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την επίβλεψη/επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

avgi.gr