Δε. Οκτ 3rd, 2022

Τα “Σικυώνια 2021” στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

ENVIROMENT MUSEUM, PIOP, 13MAR2014

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, συμμετέχει στα «Σικυώνια 2021» και διοργανώνει, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Αθλητισμού Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Σικυωνίων, «Η Μηκώνη», πολιτιστικές δράσεις στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη 18 Αυγούστου (ώρα 21:00)

Εικαστικό πολυθέαμα με τίτλο «Αναζήτηση-Φωνή αύρας, λεπτής»

Με τη συνεργασία των εικαστικών Lorena Kirk- Giannoulis, Σωκράτη Λαμπρόπουλου και Βενετίας Κότσαλου. Συμμετέχει το χορευτικό σχήμα σύγχρονου χορού των Global Arts Studios, καθώς και μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Πελοπίδα Μαυρόπουλου.

Κυριακή 22 Αυγούστου (ώρα 20:30)

Μουσική παράσταση με τίτλο «Είδα μάτια…»

Με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου, τέσσερις νέοι καλλιτέχνες, παρουσιάζουν μια νοσταλγική διαδρομή, με τραγούδια και ιστορίες, από την περίοδο του Μεσοπολέμου, μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τετάρτη 25 Αυγούστου (ώρα 20:30)

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Αληθινή απολογία του Σωκράτη», από τη θεατρική εταιρεία «Αντίμετρο» και τον «Πολυχώρο Πολιτισμού Μηχανουργείο», σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Ντάβαρη. Βασισμένη σε κείμενο του Κώστα Βάρναλη.

Σάββατο 28 Αυγούστου (ώρα 20:30)

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Χώμα στα χέρια κάρπισε». Τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο σύλλογος πολιτισμού «Σαν Παραμύθι», ανεβάζει παράσταση με δραματοποιημένα κείμενα της δημοτικής ποίησης (παραλογές), σε σκηνοθεσία Βασίλη Ρίσβα.

Στο έργο συμπράττει η Δραματική σχολή Αθηνών «Θεοδωσιάδη».

Τα «Σικυώνια», είναι η θερινή γιορτή πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων, που διοργανώνεται από το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» και τον Δήμο από το 2010 και περιλαμβάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διαφορετικούς χώρους της περιοχής.