Τε. Ιούν 29th, 2022

Τελευταία μέρα εγγραφών για δωρεάν φοίτηση στο ΚΔΑΠ στην Κορινθία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στις 5 Αυγούστου λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» που παρέχει voucher για ΔΩΡΕΑΝ φοίτηση…

Τις πόρτες του ανοίγει από τον Σεπτέμβριο το πρώτο ΚΔΑΠ ΜεΑ, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία, στους δήμους Κορινθίων & Λουτρακίου- Περαχώρας-
Αγίων Θεοδώρων. Πρόκειται για μια ιδιωτική εκπαιδευτική δομή, που θα φιλοξενηθεί σε σύγχρονους νεόδμητους χώρους που θα αναβαθμιστούν και θα αναπροσαρμοστούν πληρώντας όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για τη φιλοξενία ΑμεΑ.

Η φοίτηση των παιδιών και γενικά των ΑμεΑ, καθώς και με μεταφορά τους από και προς το ΚΔΑΠ ΑμεΑ είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν επιβαρύνονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, αφού η δράση επιχορηγείται από την Πράξη «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα ΚΔΑΠ ΜεΑ αποτελούν μονάδες απασχόλησης παιδιών και εφήβων με αναπηρία (νοητική υστέρηση, κινητική αναπηρία, αυτισμό ,νεφροπάθεια , διαβήτη , καρκινοπάθεια, μεσογειακή αναιμία κλπ) και στόχο έχουν τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την κοινωνική ένταξή τους και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Θα εξυπηρετούν περιπτώσεις όπως: σύνδρομο Down, νοητική υστέρηση όλων των βαθμίδων, εγκεφαλική παράλυση, ημιπληγία, αυτισμό, ψυχιατρικές παθήσεις με ποσοστό αναπηρίας, κινητική αναπηρία και διαφόρων ειδών σύνδρομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Τη δημιουργία του νέου ΚΔΑΠ ΜεΑ στηρίζει το Φάσμα Σωματείο Γονέων Παιδιών Με Αυτισμό & Asperger Κορινθιας και προσωπικά ο πρόεδρός του Καρατζάς Ευάγγελος που
κάνει τεράστιες προσπάθειες για να γίνει μια τέτοια δομή στη Κορινθία και παρέχει πληροφορίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς για το πώς θα μπορέσουν να συμμετάσχουν μέσω επιδότησης ΕΣΠΑ. Λίγα λόγια για το 1ο ΚΔΑΠ ΜεΑ της Κορινθίας

Το ΚΔΑΠ ΑμεΑ που θα δημιουργηθεί θα είναι ένας χώρος φαντασίας, ανάπτυξης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, εφήβων και ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς επίσης και βρεφονηπιακός σταθμός για προνήπια από 2,5 έως 6,5 χρονών.

Θα διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό όπως και τον απαραίτητο εξοπλισμό, μέσα σε ένα άνετο, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον, ώστε τα παιδιά και εν γένει τα άτομα που θα έρχονται σε αυτό να μπορούν να εξελιχθούν ως προσωπικότητες και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Στόχος είναι μέσα από τις κατάλληλες υποδομές, να βελτιωθεί σταδιακά η ποιότητα ζωής των ατόμων με Αναπηρία και να οδηγηθούν βαθμιαία στην πληρέστερη κοινωνική τους ένταξη έτσι ώστε να νιώσουν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας τόσο τα παιδιά όσο και οι οικογένειές τους.

Το ΚΔΑΠ ΑμεΑ θα προσαρμόσει τη λειτουργία του ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας των ειδικών σχολείων της περιοχής και η φιλοξενία των παιδιών με αναπηρία ή/και εφήβων ή/και ατόμων με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία μπορεί μαζί με τη χρονική διάρκεια της μεταφοράς από και προς το ΚΔΑΠ να είναι μέγιστης διάρκειας 8 ωρών/ ημέρα για 11 ή 12 μήνες κάθε χρόνο. Γι’ αυτό και θα λειτουργήσει με (1) βάρδια, απογευματινή (ή κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων και σε πρωινή βάρδια).

ΚΔΑΠ ΜΕΑ Εφυραίος ΑΘΛΟΣ

Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού HR: Mπεκιάρη Όλγα Ροζμαρί
Διδακτολόγος Μ.Εd , Eιδική Παιδαγωγός Τηλ.: 6944290111

Κόρινθος: Περιάνδρου 38-40, τηλ. 2741076340
Λουτράκι: Μεγάλου Αλεξάνδρου 12, τηλ. 2744067022