Κυ. Ιούλ 21st, 2024

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΝΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δήλωση των Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα

Ο  κ. Νίκας  αποδεικνύει συνεχώς ότι αδυνατεί να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και τη λαϊκή  ετυμηγορία .Αδυνατεί να αποδεχθεί ότι  τον υπερψήφισε μόνο το 33%  των πολιτών της Πελοποννήσου και συνεπώς η παράταξη του εκπροσωπείται , όπως επιτάσσει η Δημοκρατία και το Δημοκρατικό εκλογικό σύστημα της Απλής Αναλογικής με αυτό το ποσοστό στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Δυστυχώς όμως ο  κ. Νίκας επειδή και αδυνατεί και δεν θέλει να λειτουργεί με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο «καταριέται» συνεχώς την Απλή Αναλογική  και έφτασε στο σημείο χθες να αποκαλέσει  «ακτιβισμό»!!! την επιμονή της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου να μην ανεχθεί ,περαιτέρω παραβίαση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας , του κανονισμούλειτουργίαςαλλά και του αυτονόητου.

Προτίμησε να φυγομαχήσει για μια ακόμη φορά,αφού δεν ανέχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο την αντιδημοκρατική εκτροπή που επιχείρησε  να κάνει .Υποχρέωσε  μάλιστα τους συμβούλους της παράταξης του να απέχουν από τη συνεχιζόμενη 11η συνεδρίαση που είχε προσδιοριστεί από τον ίδιο το Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σε συνεργασία μαζί του !!!.Η στάση αυτή είναι βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και παιδιάστικη και  δεν ταιριάζει σε Περιφερειάρχη. Η φυγομαχία   είναι και   δειλία και έλλειψη σεβασμού στο το Δημοκρατικά εκλεγμένο ανώτατο συλλογικό όργανο στο οποίο προΐσταται!!! Εκτός και θέλει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες ως  η μοναδική παράταξη Περιφερειάρχη Πανελλήνια που θα αποχωρεί από τα Συμβούλια .

Οφείλει να αποδεχθεί ,ότι  έχει υποχρέωση , αφού στο 2ο γύρο εκλέχθηκε Περιφερειάρχης , ότι πρέπει  να λειτουργεί με σεβασμό στη   Δημοκρατία και στην λαϊκή ετυμηγορία  , να είναι ο  θεματοφύλακας του θεσμού και  των δημοκρατικών  αρχών  λειτουργίας , να συνεργάζεται και να σέβεται  το θεσμό του Περιφερειακού συμβουλίου  και τις παρατάξεις  του , ανεξάρτητα αν είναι «μικρές» ή «μεγάλες».  Αυτό βέβαια απαιτεί δημοκρατική κουλτούρα η οποία φαίνεται ότι είναι είδος εν ανεπαρκεία στον κ. Νίκα .

Δυστυχώς σε αυτόν τον ολισθηρό αντιδημοκρατικό δρόμο τον ακολουθεί και ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ κ. Σκαντζός  ο οποίος όχι μόνο διακόπτει τις συνεδριάσεις όποτε του κάνει νεύμα ο κ. Περιφερειάρχης αλλά έφτασε στο σημείο να μην προσέλθει στην συνεδρίαση που είχε συγκαλέσει ο ίδιος!!! , διότι θεώρησε ότι είναι πιο σημαντικό  να πειθαρχήσει στις εντολές του κ. Περιφερειάρχη , από το  να σεβαστεί το θεσμικό του ρόλο .

Παρόλα αυτά όμως η πλειοψηφία  του Περιφερειακού Συμβουλίου , παρότι είχαμε   απαρτία και νομίμως συνεδριάσαμε στις 7μμ ,επιδείξαμε υψηλό αίσθημα ευθύνης και δημοκρατικής συμπεριφοράς . Για αυτό αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε συζήτηση και ψηφοφορία των θεμάτων όπως είχαμε δικαίωμα αλλά να καλέσουμε τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο να σοβαρευτούν και να σεβαστούν τα αυτονόητα και τη δημοκρατία και να  στείλουν νέα πρόσκληση γιανα γίνει συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα ώστε  ολοκληρωθεί η συζήτηση των εκκρεμών θεμάτων της 11ης συνεδρίασης  και να προχωρήσει ή λειτουργία του ΠΕΣΥΠ .

Είναι όμως προφανές ότι πέραν της αντιδημοκρατικής και αντιθεσμικής   αντίληψης  που έχει ο κ. Νίκας υπάρχουν και άλλοι λόγοι που δεν θέλει να συζητηθούν τα θέματα της 11ης συνεδρίασης :α)Δεν θέλει  να παρθεί απόφαση στο θέμα της υλοποίησης των αποφάσεων του ΠΕΣΥΠ για τους πυρόπληκτουςδιότι από τη συζήτηση  φάνηκε καθαρά ότι υπήρξε  ανύπαρκτη έως ελλιπή διεκδίκηση από τον  Περιφερειάρχη για να  υλοποιηθεί  η απόφασή  του ΠΕΣΥΠ της 30ης Αυγούστου 2021 για: την αποζημίωση των πυροπλήκτων, την αποκατάσταση και αντιπλημμυρική – αντιδιαβρωτικό προστασία και θωράκιση των πληγέντων  περιοχών καθώς επίσης και την περιβαλλοντική αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, καθώς και μεγάλες  καθυστερήσεις από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής για όλα τα άμεσα και αναγκαία έργα στις πυρόπληκτες περιοχές. β) Δεν θέλει να συζητηθεί το θέμα των φασιστικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής για να μην ενοχληθεί ο σταθερός του σύμμαχος ,ο εκπρόσωπος της Χ.Α .στο ΠΕΣΥΠ.

Όσον αφορά το επιχείρημα του ότι δεν τον αφήνει η Απλή Αναλογική να εφαρμόσει το πρόγραμμα του, του    απαντάμε ότι αποδεικνύει ,ότι δεν είναι ούτε καλός διαχειριστής . Είναι χαρακτηριστικό  ότι δεν κατάφερε να διαχειριστεί έγκαιρα ούτε την κουνουποκτονία. Αντί να έχει υπογράψει τη σύμβαση για τη κουνουποκτονία  από το Μάρτη του 21  «κατάφερε» να την υπογράψει σήμερα 2  Νοέμβρη του 21 !!!!. Αυτό  δεν  είναι επιτυχία αλλά τραγωδία. Φυσικά  για αυτή την παταγώδη αποτυχία δεν τον εμπόδισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ή οι «ακτιβιστές» της  αντιπολίτευσης   αλλά η δική του ανικανότητα.

Τέλος η σφοδρή επίθεση που  έγινε από τον κ. Νίκα ,στην «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» επιβεβαιώνει ότι ενοχλείται σφόδρα από τη συνεπή αγωνιστική αλλά και ενωτική στάση της παράταξης μας . Ενοχλείται διότι σε όλα τα μεγάλα θέματα που συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις  στο ΠΕΣΥΠ η παράταξη μας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο .Θέλουμε να πληροφορήσουμε τον κ. Νίκα ότι κανένα κομματικό άγχος δεν έχουμε. Το  μόνο άγχος που έχουμε είναι να συμβάλουμε με θετικό  και δημιουργικό τρόπο να επιλυθούν τα προβλήματα των πολιτών της Πελοποννήσου τα οποία λόγω της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής την οποία ακολουθεί και εφαρμόζει κατά γράμμα ο  κ. Νίκας είναι πάρα πολλά .