Τε. Απρ 17th, 2024

Την Δευτέρα η απόδοση του συστήματος πυρόσβεσης στις Αρχαίες Μυκήνες – Το κάστρο της Ακροκορίνθου καίγεται δύο φορές τον χρόνο και κανείς δεν νοιάζεται

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, θα γίνει -παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη- η απόδοση του ολοκληρωμένου συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Η σχετική εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 6.30 το απόγευμα, στον πιο πάνω αρχαιολογικό χώρο, το πιο πάνω έργο, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Οπως έγινε γνωστό, επίσης, προγραμματίζεται στη συνέχεια η υπογραφή – από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα και την υπουργό Λ. Μενδώνη- τριων προγραμματικών συμβάσεων, α) για τον αγωγό τροφοδοσίας νερού ύδρευσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, β) για μελέτες και τεχνική βοήθεια ως προς την συντήρηση και ανάδειξη μνημείων στην Π.Ε. Αργολίδας και γ) για την ολοκλήρωση των μελετών ωρίμανσης του έργου στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του κτηρίου των τουρκικών λουτρών (χαμάμ) στο Ναύπλιο.

Το κάστρο της Ακροκορίνθου καίγεται δύο φορές τον χρόνο και κανείς δεν νοιάζεται κ. Νίκα. Δεν υπάρχει σύστημα πυρόσβεσης. Κάντε κάτι πριν είναι αργά για την ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.