Πε. Ιούν 20th, 2024

Το 45% αγγίζει η πρόοδος των εργασιών για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε, στην περιοδεία του στη Δυτική Ελλάδα, η αρμόδια για τις Μεταφορές Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μαζί με άλλα μέλη της Κυβέρνησης, Βουλευτές, Πολιτευτές, Ευρωβουλευτές και υποψηφίους Ευρωβουλευτές, καθώς και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Ο Πρωθυπουργός μετέβη στην Πάτρα, όπου συνομίλησε με επιχειρηματίες και με πολίτες που βρέθηκαν στον πεζόδρομο των οδών Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου.

Εν συνεχεία πραγματοποίησε αυτοψία στο 1ο εργοτάξιο του νέου αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για την εξέλιξη του έργου, προϋπολογισμού 295 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του αναδόχου, η πρόοδος των εργασιών κατασκευής αγγίζει το 45% και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεπεράσει το 80%.

Ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στον Πύργο, όπου επισκέφθηκε το Δημαρχείο, περιόδευσε στην πόλη και πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία εν όψει των Ευρωεκλογών.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, η κυρία Αλεξοπούλου ανέφερε: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα με τον Πρωθυπουργό να επισκεφθούμε, για άλλη μια φορά, το Αίγιο, την Πάτρα και τον Πύργο. Η Αχαΐα και η Ηλεία αναβαθμίζονται διαρκώς, με την εφαρμογή του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι το εμβληματικό έργο της νέας εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, το οποίο αυτή η κυβέρνηση ουσιαστικά επανεκκίνησε, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ και παραδίδεται στο σύνολό του στην κυκλοφορία τον επόμενο χρόνο. Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα αλλάξει το πρόσωπο της Δυτικής Ελλάδας, προσφέροντας άνεση και ασφάλεια στις μετακινήσεις, αλλά και διευκολύνοντας τις μεταφορές. Θα είναι, στην κυριολεξία, ένας δρόμος ανάπτυξης και προόδου για την τοπική κοινωνία», τόνισε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.