Σα. Ιούλ 27th, 2024

Το Kalizma του Ρίτσαρντ Μπάρτον και της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, διέπλευσε την Διώρυγα της Κορίνθου!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Που να φανταστώ, όταν πήγα να βιντεοσκοπήσω ένα κρουαζιερόπλοιο στην Διώρυγα της Κορίνθου, ότι το Pleasure Craft MY KALIZMA που ακολουθούσε από πίσω και δεν έγραφαν ούτε καν τις διαστάσεις του στον χάρτη πλοίων πραγματικού χρόνου, που δεν είχε ούτε μία φωτογραφία, ήταν μια θαλαμηγός, κατασκευής του 1906, που είχε λάβει μέρος και στους δυο παγκόσμιους πολέμους, ως μέλος του Βασιλικού Ναυτικού και πως να φανταστώ επίσης, ότι κάποτε ανήκε στον Richard Burton! Από έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο, έμαθα ότι ήταν το πιο διάσημο γιοτ στον κόσμο, τις δεκαετίες του 1970 και του 80, ίσως όσο ήταν και η Χριστίνα του Ωνάση!

Πολλοί σταρ του Χόλυγουντ έχουν επιβιβαστεί στο παρελθόν – από τον Clinton Eastwood (Κλιντ Ίστγουντ) και τον Reginald Carey “Rex” Harrison (Ρεξ Χάρισον) μέχρι τον William Bradley “Brad” Pitt‎‎ (Μπραντ Πιτ), ο οποίος μάλιστα προσπάθησε να την αγοράσει!

Το γιοτ κατασκευάστηκε το 1906 σαν ατμόπλοιο και μετατράπηκε σε ντίζελ μεταξύ 1954 και 1955. Πέρασε από πολλούς διαφορετικούς ιδιοκτήτες, αλλά πιο θρυλικός ιδιοκτήτης της ήταν ο Richard Burton, ο οποίος την αγόρασε ως δώρο στην όμορφη ηθοποιό Elizabeth Taylor, όταν κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Λέγεται ότι ο Burton πλήρωσε 220.000 $ για την αγορά της το 1967 και ξόδεψε τα διπλάσια για την επισκευή της.

Πάνω σε αυτό το σκάφος, ο Burton χάρισε στην Taylor το παγκοσμίου φήμης διαμάντι 69,42 καρατίων, γνωστό πλέον ως διαμάντι Taylor-Burton. Ο διάπλους του Pleasure Craft MY KALIZMA, έγινε στις 20 Μαΐου 2024.