Τρ. Μάι 30th, 2023

Τράπεζα Πειραιώς: Νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης – Κλείνει 64 καταστήματα – Κριτική από το ΜέΡΑ25

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, με παροχή κινήτρων στους εργαζόμενους που επιθυμούν να ακολουθήσουν νέες επαγγελματικές και προσωπικές διαδρομές, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, «η Τράπεζα Πειραιώς με υπευθυνότητα σχεδίασε ένα πρόγραμμα που προσφέρει το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος για τους εργαζόμενους, λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά κριτήρια και επιχειρησιακές ανάγκες του οργανισμού, σε συνάρτηση με το στρατηγικό της πλάνο.
Η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πραγματοποιείται από την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 έως και τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021».

Στην ίδια ανακοίνωση ανακοινώνονται και οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Όπως επισημαίνεται, δικαίωμα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έχουν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου ή με σχέση έμμισθης εντολής, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει τριετή συνεχόμενη προϋπηρεσία στον Όμιλο την 17η Ιουνίου 2021.

Κλείνει 64 καταστήματα

Επίθεση στην Τράπεζα Πειραιώς εξαπολύει το ΜέΡΑ25 με αφορμή την ανακοίνωση ότι κλείνει 64 καταστήματά της πανελλαδικά, μειώνοντας έτσι το δίκτυό της κατά 13%.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, επιπλέον, η τράπεζα ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 500 εργαζομένων, ενώ μόλις πριν από έναν χρόνο, το 2020, είχε υλοποιήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου άλλων 1.000 εργαζομένων.

«Ναι, πρόκειται για την ίδια τράπεζα Πειραιώς που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με πακτωλό δημόσιου χρήματος από το 2008 μέχρι σήμερα, που είναι πρωταθλήτρια στους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, που πήρε χάρισμα όλη την περιουσία της Αγροτικής Τράπεζας από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που πριν ένα εξάμηνο η “Μητσοτάκης ΑΕ” της δώρισε Euro 2 δισ., ολοκληρώνοντας το έγκλημα των Coco’s του κ. Τσακαλώτου και που πρόσφατα ολοκλήρωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με Euro 1,5 δισ.!
Εις υγείαν των κορόιδων δηλαδή», τονίζει το ΜέΡΑ25.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr