Σα. Μαρ 25th, 2023

Τσιόδρας για κοροναϊό : Αρκετά αποτελεσματική θεραπεία από κοκτέιλ φαρμάκων τους επόμενους 2-3 μήνες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με εχθρό που πλησιάζει απειλητικά ένα φυλάκιο και κάνει τους στρατιώτες που βρίσκονται σε αυτό να αγωνιούν παρομοιάζει τον κοροναϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο καθηγητής Τσιόδρας τονίζει ότι η αγωνία και οι ανησυχίες του σε ό,τι αφορά τον κοροναϊό SARS-COV-2 εδράζονται πλέον σε δύο συγκεκριμένους, βάσιμους και επιστημονικά τεκμηριωμένους λόγους:

«Τη μεγάλη μεταδοτικότητα που έχει ο ιός, ιδίως από ασθενείς που νοσούν χωρίς να έχουν έντονα συμπτώματα, αλλά και την ευπάθεια των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων. Είναι δύο κρίσιμοι παράγοντες που οδηγούν σε ταχεία αύξηση κρουσμάτων και τεράστιο φορτίο για το σύστημα υγείας και τις ομάδες αυτές του πληθυσμού».

Ο καθηγητής, ο οποίος παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την όλη πορεία του κοροναϊού από την Κίνα έως την Ευρώπη, τονίζει στην ίδια συνέντευξη ότι ένα διπλό ή τριπλό κοκτέιλ φαρμάκων θα είναι μια αρκετά αποτελεσματική θεραπεία τους επόμενους 2-3 μήνες.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr