Πε. Μαρ 30th, 2023

Υπέγραψαν τη σύσταση του «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΥ» οι Δήμαρχοι Νανόπουλος, Παπακυριάκος και Γκιώνης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πολλαπλά τα οφέλη από την σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού των τριών όμορων δήμων.

Στην υπογραφή της συστατικής πράξης του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ  Α.Ε.» προχώρησαν χθες Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, οι Δήμαρχοι:

  • Βασίλης Νανόπουλος, Δήμου Κορινθίων
  • Αννίβας Παπακυριάκος, Δήμου Βέλου-Βόχας
  • Γιώργος Γκιώνης, Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων

Τα οφέλη από την σύμπραξη των 3 όμορων Δήμων διαμέσου της λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού είναι πολλαπλά και σημαντικά σε κάθε τομέα και κυρίως στους τομείς που παρουσιάζονται σημαντικές δυσκολίες, όπως είναι:

  • Οι τεχνικές μελέτες
    • Ο σχεδιασμός και η ωρίμανση έργων
    • Η υποβοήθηση των Τεχνικών Υπηρεσιών στη δημοπράτηση, εκτέλεση & επίβλεψη μελετών, τεχνικών έργων, κτλ.

καθώς με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών, δίνεται πλέον η δυνατότητα ουσιαστικής και άμεσης υποβοήθησης προς τους Δήμους. Σημαντικό επίσης είναι και το κεφάλαιο των χρηματοδοτικών Προγραμμάτων που θα ξεκινήσουν άμεσα (νέο ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», Πρόγραμμα Ταμείου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0»), όπου επίσης ο Αναπτυξιακός Οργανισμός των 3 Δήμων θα έχει ουσιαστικό ρόλο και δράσεις, στοχεύοντας στην διαχείριση σχετικών Προγραμμάτων προς όφελος των δημοτών των συνεργαζόμενων Δήμων. Είναι σαφές ότι με συνεργασίες & συμπράξεις των όμορων Δήμων μας, επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για ανάπτυξη, ευημερία, προκοπή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr