Τρ. Ιούν 18th, 2024

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την προμήθεια 3 ελικοπτέρων – Β. Κικίλιας: Δύσκολη αντιπυρική περίοδος η φετινή

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εκδήλωση για την προμήθεια 3 νέων ελικοπτέρων στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών.

Οι συμβάσεις για τα τρία ελικόπτερα μεσαίου μεγέθους υπεγράφησαν με ιταλική εταιρία. Πρόκειται για τρία ελικόπτερα τα οποία θα βοηθήσουν πάρα πολύ στην πυροσβεστική ικανότητα του Πυροσβεστικού Σώματος και θα είναι διαθέσιμα για την αντιπυρική περίοδο του 2026.


.


Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στη δυσκολία που αναμένεται να υπάρξει φέτος με την αντιπυρική περίοδο, διότ όλο τον χρόνο ήταν περιορισμένες οι βροχοπτώσεις αλλά και τα χιόνι.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι « αλλα τρία ελικόπτερα μεσαίου τύπου ανήκουν από σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα. Θα τα έχουμε πριν την αντιπυρική περίοδο 2026. Νομίζω είναι μια πολύ μεγάλη προίκα για την Πολιτική Προστασία, μια που το “ΑΙΓΙΣ” είναι από τα μεγαλύτερα προγράμματα πολιτικής προστασίας που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Για μια ακόμη φορά να παρακαλέσω όλους θα έχουμε μια δύσκολη αντιπυρική περίοδο να συναισθανθούμε την ευθύνη και να βοηθήσουμε στο μέτρο που ο καθένας μπορεί».

ertnews.gr