Τρ. Ιούν 28th, 2022

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με τις ψήφους τις ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής υπερψηφίστηκε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα.

Το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν εκτενείς αναφορές από τους εισηγητές των κομμάτων, αλλά και από βουλευτές στον ΕΛΓΑ και στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση του οργανισμού και η καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη των αγροτών. Υπενθύμισε πάντως ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ υπήρχε ρητή αναφορά περί συμμετοχής στον Οργανισμό του ιδιωτικού τομέα.

«Στόχος μας είναι να γίνει μια ευρύτερη συζήτηση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα του ΕΛΓΑ, που θα αφορά την αναμόρφωση του κανονισμού, τις εισφορές, τις κατανομές αλλά και τις ζημιές», σημείωσε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

«Το πρόγραμμα της ΝΔ που ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό, μιλά για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ασφάλισης στη γεωργική ασφάλιση. Η μορφή, ο τρόπος, η έκταση που θα πάρει, αποτελούν αντικείμενο μεγαλύτερης συζήτησης. Αυτό δεν εξαρτάται από μένα. Εξαρτάται από το τι θέλουν οι εταιρίες, τι θέλει η άλλη πλευρά. Δική μας προϋπόθεση είναι να βελτιώσουμε τη γενική ασφάλιση για τον παραγωγό, ώστε να βρίσκεται σε καλύτερη ασφαλιστική θέση από ό,τι σήμερα. Η συζήτηση θα γίνει την ώρα που πρέπει, με τους όρους που πρέπει, και θα γίνει πολύ αναλυτικά»

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ με στοιχεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ